
שרה ק. הייתה חברה של אימי, אישה מקסימה צנועה וצנומה שבשלה מעולה למרות שלא אהבה בכלל להיות במטבח. אחד המתכונים שגיליתי אצל אימי בפנקסים הייה סלט העדשים – רענן אביבי בריא ודל קלוריות:
חומרים:
100 גרם עדשים שחורות
1 בצל סגול קטן
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור נענע קטן
1 לימון סחוט
2 כפות זרעים (זרעי חמניות קלופים, זרעי דלעת קלופים, זרעי צנוברים – תערובת של מה שאוהבים)
1 כף חמוציות לא מסוכרות או דובדבנים חמוצים טריים קצוצים ללא גלעין.
מעט מלח ופלפל לתיבול לפי הטעם
קמצוץ בהרט למי שאוהב
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עד שהן רכות, מסננים ומניחים בצד
קוצצים א הבצל ומקפיצים במחבת ללא שמן עד שהוא נהייה מעט שקוף ורך
קולים את הזרעים ומוסיפים מעט מלח בזמן הקלייה (אפשר במחבת ללא שמן או בטוסטר אובן – מה שנוח)
קוצצים את הפטרוזיליה ועלי הנענע
מערבבים את כל החומרים יחד, מוסיפים את הזרעים והחמוציות, מוסיפים מיץ מלימון סחוט, מלח, פלפל ומעט בהרט לפי הטעם.
בתיאבון!
בתיאבון