הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - תבשיל כרובית ברוטב עגבניות
13/01/2019, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
4 מנות כ 80 קלוריות למנה.
מתכון דל קלוריות קל וטעים להכנה.
תבשיל כרובית ברוטב עגבניות

חומרים:


3 כוסות פרחי כרובית (או קפוא או טרי אחרי ניקוי יסודי)
1 כוס גדולה עגבניות טריות מגורדות (3 עגבניות בערך)
3 כפות רסק עגבניות לא ממותק
½ לימון חתוך לרצועות עבות
2 שיני שום (למי שלא אוהב כל כך שום – ½ שן תספיק)
כף שמן זרעי ענבים או שמן זית או שמן קוקוס
1 בצל סגול קטן קצוץ
1 עלה דפנה
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
¼ כפית כורכום
1 כפית שטוחה ולא מלאה מלח
3 כוסות מים
1 קמצוץ פלפל אנגלי לבן

אופן ההכנה:


מטגנים את הבצל בשמן זרעי הענבים עד שיצהיב מעט, מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים את העגבניות ורוטב העגבניות ומערבבים על אש נמוכה כדי שלא יישרף. מוסיפים את המים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את התבלינים ומבשלים דקה או שתיים. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים כרבע שעה. חלק מהזמן ניתן לבשל עם מכסה סגור גדי שהכרובית תתבשל ולאחר מכן להסיר את המכסה ולבשל עד שהרוטב נהייה מעט סמיך. להוציא את עלה הדפנה ואת הלימון ולהגיש חם.
אם נשארות שאריות – ניתן להשתמש כממרח על לחם קלוי או פרכיות אורז כשהתערובת קרה.

בתאבון!



 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il