הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט חצילים וגבינה
19/10/2010, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
מתכון ל- 3 מנות כל מנה שווה כ- 140 קלוריות
טעמו של החציל הקלוי, משתלב היטב עם טעמה של הגבינה המתובלת. ניתן למלא עגבניות קטנות בממרח זה. מאד מקשט את שולחן החג! טעים ויחסית זול קלורית.
סלט חצילים וגבינה

החומרים:


1 חציל בינוני
1 גבינה רכה עד  5%  שומן
2 כפות מיונס
2 כפות בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה:

קולים את החציל על להבה גלויה, או בגריל של התנור, הכי טוב בגריל פחמים אחרי ארוחה "על האש".
 ( מומלץ תמיד בסיום הכנת הבשרים על הגריל לאפות מספר חצילים ולהכניסם למקפיא. מתי שרוצים להכין סלט חצילים פשוט מוציאים מהמקפיא ונהנים.) ניתן גם לבשל את החציל במיקרוגל אך ברור שהטעם מעט שונה.( חסרים  הטעם והארומה של העשן.) מצננים מעט את החציל  וקולפים תחת מים זורמים. מניחים על מסננת לניקוז מירב הנוזלים,  ומצננים היטב. מעבירים לצלחת ומועכים בעזרת מזלג ( או טוחנים במעבד מזון).  בקערה מערבבים את הגבינה, המיונס והתבלינים. מוסיפים את החציל ומערבבים שוב.
מעבירים לצלחת הגשה מעוטרת בעלי חסה, זורים מעט פטרוזיליה  ומקשטים מסביב בעגבנייה וביצים.
או מרוקנים עגבניות מתוכנן וממלאים בסלט גבינה.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il