הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט מלפפונים קר
14/09/2010, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
3 מנות כל אחת כ- 60 קלוריות
עוד סלט שמאד נעים לאוכלו, ומעלה נוספת שלו הוא גם דל קלוריות. יכול לשמש סלט טעים לארוחת החג שלפני יום הכיפורים. לקראת החג מומלץ להמעיט ברסק הפלפלים החריף.
סלט מלפפונים קר

החומרים:

5 מלפפונים קטנים
5 שיני שום

לרוטב –      ½ כפית מלח
      2 כפיות כמו סוכר
      3 כפות חומץ
      2 כפות רוטב סויה
      1 כפית זנגביל קצוץ
      1 כפית רסק פלפל חריף ( אפשר סחוג תימני או רסק אחר)
      1 כפית שמן שומשום – לא חובה!

אופן ההכנה:


קוטמים את קצות המלפפונים וחוצים אותם לשנים – לאורך ולחצאי עיגולים. פורסים דק את שיני השום. – אפשר גם שום כתוש. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת או בקערית ויוצקים את הרוטב על המלפפונים. מערבבים היטב ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il