הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מאפה פילו חם עם תפוחים וגלידה
07/09/2010, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
מתכון דיאטטי וחגיגי המתאים לערב ראש השנה
6 מנות כל אחת בערך 100 קלוריות למנה.
מאפה פילו חם עם תפוחים וגלידה

לקראת החג מומלץ לנו להכיר את בצק הפילו. בצק פילו עשוי דפים עדינים שקופים כמעט. כל אחד צריך חבילה של עלי פילו בפריזר. לעלים הנפלאים האלו יש יכולות מדהימות לסדר ארוחות מעודנות בדקות. תרצו מלוח, מתוק, דיאטטי, תרצו חלבי או בשרי. כל מה שצריך לעשות זה להפשיר את העלים בנחת למשוח בשמן, או בספרי שמן, לסדר מילוי ואז לגלגל, לקפל, לקמט, לסדר בתבנית שקעים או ליצור שקיקי פילו קטנטנים. חשוב לשמור את הדפים במגבת לחה  לאורך כול זמן ההכנה וזאת היות שאין בהם טיפת שומן והם נוטים להתייבש בקלות.
את הבצק ניתן למצוא בכל סופר במקפיא, ויש להפשירו במקרר למשך הלילה לפני שניתן לעבוד עם העלים.
רוב האנשים מפחדים משימוש בעלי הפילו העדינים. בואו נלמד מעט איך משתמשים בהם.
הכי חשוב להפשיר את הפילו לאט לאט, לכן יש להוציא את חבילת העלים מהמקפיא  לילה לפני, להעבירו למקרר וכשעה לפני השימוש בו יש להוציאו מהמקרר ולהניחו בטמפרטורת החדר. הפשרה מהירה תרטיב את הדפים העדינים ומרקמם עלול להשתנות לאחר פתיחת החבילה ושחרור הפילו משקית הניילון חשוב לכסות את הדפים במגבת לחה עד סיום העבודה. וזאת היות שדפי פילו ללא כיסוי מתייבשים ונשברים. יש לשמן את העלים,אך מי שעושה דיאטה יכולה להשתמש בספרי שמן  מה שמונע את שבירת הדפים בעת האפייה. חשוב מאוד: לא למרוח או להוסיף מלית חמה על הדפים, מלית שטרם הצטננה עלולה לגרום ללחות הבצק.
אם ממש חוסכים בשמן אפשר להכין  ארוחה דיאטטית חגיגית  מעלי פילו.

חומרים:


6 תפוחים ירוקים פרוסים
 1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף קורנפלור
12 דפי פילו
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

מרססים בתרסיס שמן תחתית של סיר מוסיפים את פרוסות התפוחים+ 1/4 כוס סוכר וחצי כפית הקינמון ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים.
לאחר מכן, מוסיפים לתפוחים כף מיץ לימון + כף קורנפלור מערבבים ומקררים .
מרססים חצי דף פילו בספרי שמן מקפלים מעליו את החצי השני שוב מרססים למעלה שמים דף חדש ושוב מרססים מעליו ומקפלים לשניים.
שמים מהתפוחים המקוררים כף נדיבה ומקפלים את הפילו כמו מעטפה מרססים את המעטפה מעל
וכך עושים עם חמשת הנותרים. אופים בטמפרטורה גבוהה עד להשחמה.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
רינה נגאוקר
02/10/2010 21:26:00
כותרת:
תגובה לכרם
תגובה:
צריך לחלק את 12 הדפים ל6 מנות ולכל מנה לקפל שני דפים מרוחים בתרסיס שמן ולמלא בפנים ואחכ לקפל ולאפות.בתיאבון!!!!
כרם
29/09/2010 15:49:00
כותרת:
מה בדיוק עושים עם הפילו?
תגובה:
לא הבנתי בדיוק מה קורה עם הבצק פילו, כמה שכבות למעטפה? איך נשארו 5 נוספים? כמה עלים לכל מעטפה? איך זה בנוי בדיוק? בקיצור נאבדתי קצת, ואשמח לקבל קצת הדרכה..
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il