הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט ירקות עם גריסי פנינה
12/06/2013, מאת ניצה כהן
עוד דרך לגיוון הארוחות. 10 מנות כל אחת בערך 70 קלוריות.
סלט טעים, ללא בישול, משביע, הירקות שבו הם לא הירקות המוכרים לנו בסלט חי ועל כן הוא כדאי מאד.
סלט ירקות עם גריסי פנינה

החומרים:

חצי כוס גריסי פנינה  - להשרות אותם במים ללילה. אין צורך בבישול. הגריסים מתרככים במים. 
חצי כוס דלעת מגורדת - אפשר להחליף בגזר אחד מגורר
קישוא מגורד - טרי מאד ולא מבושל. (הקישוא הוא "בן דודו" של המלפפון וכשהוא טרי אפשר לאוכלו חי).
עגבנייה - חתוכה לקוביות קטנות.
מלפפון - חתוך לקוביות קטנות.
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם. ניתן גם להחליף בכוסברה.
2-3 יחידות בצל ירוק,
שקית קטנה של עלי ביבי
מעט נבטים - לא חובה.

לרוטב:

1-2 כף שמן זית,
2 כפות רוטב  סויה,
כורכום
מעט שום כתוש
מיץ לימון מחצי לימון
אוהבי החריף או המתובל יותר יכולים להוסיף מעט פלפל שחור או אפילו פלפל חריף טרי. 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה.
מכינים את הרוטב ושופכים מעל. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.
את הסלט ניתן להכין גם  מירקות מבושלים: כמו סלק, גזר, דלעת, שורש סלרי או כל ירק מבושל אחר שיש בבית.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
רחלי
19/08/2010 11:28:00
כותרת:
ניראה מעניין וטעים
תגובה:
ינוסה בהחלט ובקרוב!
לא ידעתי שאפשר לאכול קישוא ודלעת ללא בישול, ניראה לי מעניין לנסות.
אחלה גיוון.
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il