הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פשטידת תפוחי אדמה וכרובית
01/06/2010, מאת סיאלה אלון
מתכון דיאטטי המתאים מאד לארוחת ערב בשילוב עם ירקות מכל הסוגים.
4 מנות כל מנה שווה מנת פחמימה וחצי מנת חלבון קטנה שווה בערך 150 קלוריות
פשטידת תפוחי אדמה וכרובית

החומרים:

1 כרובית קטנה או ½  כרובית גדולה
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
2 כוסות מים לבישול הכרובית ותפוחי האדמה.
2 ביצים
11/2 כוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עירית וכו')
2 כפות אבקת מרק
¼ כפית פלפל שחור, מעט מלח.

אופן ההכנה:

לבשל את הכרובית ותפוחי האדמה במים עד שיתרככו. ניתן לעשות זאת גם במיקרוגל – כדי לשמר את כל הויטמינים והמינראלים שבכרובית ובתפוחי האדמה ואז אין צורך במים.   לסנן ולמעוך מעט. לשים בקערה גדולה. להוסיף את יתרת החומרים ולבחוש לתערובת אחידה. להעביר לתבנית מרוססת בקל שמן, לשטח לשכבה אחידה ולאפות כ – 45 דקות.  
*  אפשר לפזר מעט גבינה צהובה מרוסקת להקרמה לפני האפייה.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
חיה
14/07/2010 18:10:00
כותרת:
מאוד מוצלח
תגובה:
מאז גיליתי את המתכון, מכינה אותו בכל שבוע ואפילו בן זוגי שאינו אוהב פשטידות מלקק את האצבעות.
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il