הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פשטידת מצות מתוקה – "קיגל" של פסח
31/03/2010, מאת רקפת גולדברג
המתכון הוא של רקפת גולדברג ותודה לה על כך. אמנם יש בו המון קלוריות. יש כשלושים מנות כל מנה היא בערך 140 קלוריות.
פשטידת מצות מתוקה –


החומרים:

20 מצות
1 כף מלח
מים רותחים
11/2 כוס סוכר או כתחליף – כמו סוכר
11/2 כף קינמון
2  שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
8 ביצים
ו כוס צימוקים
1/2 חב' מרגרינה או מומלץ יותר  1/2 כוס שמן.
מעט זנגביל
ניתן להוסיף תפוח עץ ירוק מגורר על מגרדת גסה.

אופן ההכנה:

לפורר את המצות בקערה גדולה. לשפוך עליהם מים רותחים ולחכות מעט. אם צריך – להוסיף עוד מים. הבלילה צריכה להיות רכה ומעט נוזלית. לקרר מעט ולהוסיף את כל יתר החומרים.
לשמן סיר גדול של ג'חנון או תבנית או סיר עם מכסה שאפשר להכניס לתנור , להעביר את הבלילה לסיר ולאפות בחום בינוני עד להתחלת ההשחמה. לסגור הרמתי את הסיר, ממש לאטום אותו, אפשר גם  בעזרת נייר כסף. לאפות בתנור, בחום שבת במשך כל הלילה. בבוקר כל הבית מריח... ניתן לפרוס פרוסות נחמדות כדי לקחת לעבודה, לאכול ארוחת בוקר בימי פסח, ואפילו לכבד את האורחים. – נכון! י לא מעט קלוריות המתכון. הוא ממש לא דל קלוריות. אך כמו שאנחנו כל הזמן אומרים – העיקר הן הכמויות. פרוסה דקה בכל בוקר של החג יכולה לעזור לי לשמור על משקלי ולא להתפתות לכל מאכלי החג כמטוגנים  עתירי בקלוריות ממש כמו זה.
חג שמח, כשר וטעים!!

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il