הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - ויטמין E
16/02/2010, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
היכן ניתן למצא אותו ?
ויטמין E חיוני לתפקוד מערכת החיסון של הגוף, הוא מסייע בהגברת אספקת חמצן לשריר הלב, הוא מקל במקרים של קרישי דם, של סוכרת, הוא מפחית את תסמיני גיל המעבר ועוד..
ויטמין E


ויטמין E הוא ויטמין שמתפקד כקו אנזים בקרומי תאים  - הוא נוגד חמצון רב-עוצמה המגן על קרומי התאים וחלקים אחרים מסיסי שומן של הגוף כמו LDL ("הכולסטרול הרע") מפני רדיקלים חופשיים. הגנה על ה-LDL בפני חמצון מצמצמת את הסיכון למחלות לב.

השימוש בוויטמין E כחומר משמר נפוץ במוצרי מזון וגם בהרבה מוצרי קוסמטיקה.הוא מאוחסן בתאי השומן בעור, בכבד, בשרירים, בבלוטות האדרנל ובלוטת יותרת המוח, בכדוריות הדם האדומות, בטסיות הדם, באשכים ובשחלות,הוא יכול להיספג גם דרך הריריות והעור.
ויטמין E הוא ויטמין מסיס בשומן, שתפקידיו בגוף חשובים ביותר. הוא חיוני לתפקוד מערכת החיסון של הגוף, הוא מסייע בהגברת אספקת חמצן לשריר הלב, הוא מקל במקרים של קרישי דם, במקרים של תעוקת לב, של סוכרת, הוא מונע את חמצון הכולסטרול הרע ואת שקיעתו בעורקים שלנו, הוא מגן על הריאות מפני זהום האוויר, הוא מפחית את תסמיני גיל המעבר, הוא שומר על ויטמין A, ומר גם על הורמונים שונים המופרשים בגוף.
הוא אינו נהרס בחום ועל כן אפשר למצוא אותו במאכלים מבושלים אך לעומת זאת הוא נהרס בהקפאה או בטיגון עמוק. הוא אחד האנטיאוקסידנטיים החשובים ורבים לוקחים אותו כתוסף מזון בגלולות. אתם כבר מכירים את דעתי בנושא – כל מה שאפשר לאכול ולא לחפש גלולות עדיף בעיני ולכן חיפשתימה אפשר לאכול כדי לספק לגוף מספיק מאותו ויטמין. ומה שלמדתי הוא שלא כדאי לאכול מאכלים עתירי ויטמיןE יחד עם מאכלים שמכילים ברזל כי הברזל הורס את  ויטמין E. הכמות הנדרשת של ויטמין E היא 8 מ:ג לנשים ו – 10 מ"ג לגברים. מוצרים רבים מכילים כמות לא מבוטלת של ויטמין זה. אם נדע לנתב ולאכול מעט מכול מאכל מפעם לפעם הרי שנצליח לקבל מספיק ויטמין זה ללא עלייה במשקל וללא הזדקקות לגלולות.

והיכן ניתן למצוא את אותו ויטמין?
כמעט בכול מאכל. - בדגנים ‏מלאים כמו  שיפון, שעורה, אורז, חיטה, תירס, כותנה, חריע
בקטניות: כמו  שעועית, סויה
באגוזים וזרעים:כמו  שקדים, פקאן, בוטנים, זרעי חמניות, אגוז לוז
שמנים ממקור צמחי כמו  שמן זית, שמן נבט החיטה, שמן שעועית, שמן זרעי מלון, שמן חמניות, שמן סויה, מרגרינה
בירקות ממשפחת המצליבים  כמו גרגיר הנחלים, רוקט, כרוב, ברוקולי, כרובית, צנון, צנונית, כרוב הקלח, לפת וגם בירקות ירוקים  כמו תרד, וגם בתפוחי אדמה.
גם בחלק מין הפירות ניתן למצוא את אותו ויטמין – פירות כמו  אבטיח, תות שדה, קיווי, מנגו.
וגם מהחי ניתן לקבלו במוצרים כמו  כבד, ביצים, חמאה.
מכאן שאם נאכל אוכל מגוון, הכוללת בכל יום מעט מחלק מאותם מוצרים נגיע לכמות סבירה, לאותה כמות שגופנו זקוק לה. 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il