הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - אגרול אפוי בתנור
19/01/2010, מאת סמדר מנור
16 עד 18 אגרולים. כל אחד כ 70 קלוריות.
מתכון דיאטטי וטעים מאוד.
אגרול אפוי בתנור

 החומרים:

1/2 ראש כרוב בינוני חתוך ל"אטריות" לא דקות מידי
3 גזרים בגודל בינוני מגוררים במגרדת גסה
1 בצל גדול – חתוך לעיגולים דקים
1 חבילה נבטים עבים
מלח, פלפל שחור ורוטב סויה לפי הטעם
ניתן לתבל בנוסף גם במעט חומץ, ממתיק, רוטב צ'לי מתוק וכד'
חבילת עלים לסיגר ים או אגרול
ספרי שמן
תבנית אפייה עם נייר אפיה משומן היטב בספרי שמן

אופן ההכנה:

מעבירים את חבילת עלי הבצק למקרר 10 שעות לפני תחילת ההכנה או שמוציאים אותם ומניחים על גבי השיש כשעתיים לפני השימוש. בינתיים מקפיצים במחבת גדול או בווק, המשומן בספרי שמן, את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את כול הירקות וחומרי הטעם ומקפיצים מעט. יש להיזהר מבישול יתר – הכי טעים כשהירקות עדיין פריכים. מקררים מעט את הירקות. מניחים עלה סיגר על גבי השיש, מניחים עליו כף גדושה של ירקות מוקפצים ומגלגלים כמו בלינצ'ס. (מקפלים משני הצדדים ומגלגלים.) מניחים על גבי נייר האפייה כאשר החלק הפתוח כלפי מטה.( המדקדקים – יכולים להדביק בחלבון של ביצה את הקטע האחרון של העלה. לדעתי זה מיותר.) מכינים כך את כל האגרולים. משמנים אותם בספרי שמן ומכניסים לתנור שחומם בחום בינוני לעשרים דקות. טעים גם ללא הרוטב המתוק. אך ניתן להוסיף גם אותו.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il