הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - קציצות בשר מבושלות ברוטב עם סלרי
22/12/2009, מאת חנה אורן
מתכון טעים המתאים לימי החורף הקרים.
8 מנות כל מנה - קציצות יחד עם הסלרי כ - 200 קלוריות
קציצות בשר מבושלות ברוטב עם סלרי

החומרים:

1/2 ק"ג בשר מכול סוג שהוא – בקר, עוף או הודו.(ניתן גם לערבב את שלושתם.)
1-2 ראשי סלרי עלים – סלרי אמריקאי
2 בצלים גדולים
הרבה פטרוזיליה וכוסברה
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן
כורכום, מלח, פלפל שחור.

אופן ההכנה:

חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות באורך של כחמישה, שישה סנטימטרים. מכניסים לסיר עם מים רותחים ומרתיחים כדקה. שופכים את המים.(לפעמים הסלרי מעט מריר וכאשר מרתיחים אותי נעלמת המרירות.  – לא חובה!).
 בינתיים מכינים את הקציצות. חותכים את 2 הבצלים דק דק. ניתן לרסקם במעבד מזון עד שהם הופכים ממש למימיים. . מערבבים את הבשר עם הבצל המרוסק, הפטרוזיליה והכוסברה החתוכים, 1/4 כוס מים, כף אחת שמן, מלח ופלפל. מניחים בצד.
לסיר מכניסים 21/2 כוסות מים, את כף השמן הנותרת,מלח, פלפל, כורכום ומיץ הלימון. מרתיחים ומוסיפים לסיר את גבעולי הסלרי. מכינים קציצות ומכניסים לסיר ומבשלים כחצי שעה. 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il