
החומרים:
1/2 ק"ג בשר מכול סוג שהוא – בקר, עוף או הודו.(ניתן גם לערבב את שלושתם.)
1-2 ראשי סלרי עלים – סלרי אמריקאי
2 בצלים גדולים
הרבה פטרוזיליה וכוסברה
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן
כורכום, מלח, פלפל שחור.
אופן ההכנה:
חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות באורך של כחמישה, שישה סנטימטרים. מכניסים לסיר עם מים רותחים ומרתיחים כדקה. שופכים את המים.(לפעמים הסלרי מעט מריר וכאשר מרתיחים אותי נעלמת המרירות. – לא חובה!).
בינתיים מכינים את הקציצות. חותכים את 2 הבצלים דק דק. ניתן לרסקם במעבד מזון עד שהם הופכים ממש למימיים. . מערבבים את הבשר עם הבצל המרוסק, הפטרוזיליה והכוסברה החתוכים, 1/4 כוס מים, כף אחת שמן, מלח ופלפל. מניחים בצד.
לסיר מכניסים 21/2 כוסות מים, את כף השמן הנותרת,מלח, פלפל, כורכום ומיץ הלימון. מרתיחים ומוסיפים לסיר את גבעולי הסלרי. מכינים קציצות ומכניסים לסיר ומבשלים כחצי שעה.