הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - קציצות דגים
22/09/2009, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה
מתכון חגיגי וטעים עד מאוד
12 מנות. כל מנה = 1 מנת חלבון. בערך 300 קלוריות למנה.
קציצות דגים

  
החומרים:

2 חבילות דג בקלה מופשרות ומושרות במיץ לימון להרחקת ריח הדג.
4 ביצים
1-2 בצלים מגוררים או קצוצים דק
צרור כוסברה קצוץ דק
2-3 כפות פירורי לחם 
מלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם
ניצן להוסיף גם 2-3 שיני שום כתושות
 לרוטב העגבניות:
 מספר עגבניות רכות, מגוררות או חתוכות,
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות,
מעט שום כתוש,
מלח, פלפל שחור פפריקה לפי הטעם
1 כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

משרים  את הדג בלימון לחצי שעה בערך. סוחטים את הדגים וטוחנים.
מערבבים  את כל החומרים לבלילה אחידה, אם הבלילה עדיין רכה מידי  ניתן להוסיף עוד כף או שתים של פירורי לחם או דייסיבית, להכין בידיים רטובות, קציצות ולאפות אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, בחום בינוני, עד להזהבה.
לבשל את רוטב העגבניות מספר דקות, להעביר את רסק העגבנית לתבנית האפייה
ולאפות עוד כעשרים או עשרים וחמש  דקות.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
נועה
28/09/2009 15:25:00
כותרת:
שאלה
תגובה:
כתבת 2 חבילות דג בקלה, רציתי לדעת מה זה אומר מבחינת כמות לאלו שקונים דגים טריים או לא בחבילות?
תודה רבה
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il