הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - בשר בקר חגיגי
15/09/2009, מאת פרידה אברמסקי
מתכון טעים מאד קל להכנה ומתאים לארוחת החג.
תודות לפרידה - אותה איני מכירה ותודה גם ללוסי רווה חברתי הטובה על מתכון זה נתח של 1-11/2 קג' מספיק לעשרה עד 12 סועדים כל מנה שווה בערך ל 220 – 250 קלוריות.
בשר בקר חגיגי

החומרים:

נתח בשר בקר מספר 5 .יש נתחים מוכשרים ויש לא מוכשר – לפי בחירתכם. ושלא כהרגלי – מומלץ בשר מדרום אמריקה. משום מה זה יוצא הכי טעים. (גונבה שמועה לאוזני שכעת, לפני החג, הוא במבצע בחלק מרשתות השיווק הגדולות.).

1/3 כוס שמן

ראש שום או פחות – לפי הטעם.

3 כפות אבקת מרק בצל

מעט פלפל גרוס

עלי של רוזמרין ללא הגבעולים

שתי פיסות גדולות של נייר אלומיניום.


אופן ההכנה:

מוציאים את נתח הבשר מההקפאה ומפשירים לילה במקרר. בבוקר מנקים מגידים, שומן וכל מיני דברים לא מזוהים ומאירים בשר נקי ויפה. בתבנית גדולה מניחים את שתי פיסות נייר האלומיניום בהצלבה. חשוב מאד כי עיקר העבודה היא באטימת נייר הכסף בו אופים את הבשר. על גבי נייר האלומיניום מניחים את נתח הבשר, תוקעים לתוכו, בעזרת סכין, את כל שיני השום(לא חובה – רק למכורים לשום), מורחים את הבשר בשמן ומפזרים מעל את אבקת מרק הבצל, ואת עלי הרוזמרין ומעט פלפל .גרוס. אוטמים את נייר האלומיניום – קודם כול סוגרים את חלקו העליון היטב ואחר כך אוטמים גם בעזרת החלק התחתון. בודקים שהכול אטום. מחממים את התנור לחום הכי גבוה ואופים שעתיים בחום זה. אחר כך מורידים מעט את חום התנור – לחום בינוני – ואופים עוד כחצי שעה.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
ל
23/09/2009 9:22:00
כותרת:
האם אפשר בשקית קוקי
תגובה:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il