הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - תבשיל עוף ואורז
01/09/2009, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה
כל מנה בערך 200 קלוריות
סה"כ 8 מנות. כל מנה = 1 מנת פחמימה + 1 מנת חלבון.
תבשיל עוף ואורז

רכיבים:

1 עוף שלם חתוך לשמונה חלקים ללא עור.
3/4 כוס אורז
1 בצל גדול קצוץ
3 כרישות חתוכות לעיגולים
1 כף שמן זית
2 כפות קמח
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 עלה דפנה
2 כוסות ציר מרק או 2 כוסות מים עם כף אבקת מרק עוף.
לתיבול – מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, מעט ג'ינג'ר. ניתן לתבל גם לפי טעמכם האישי.

אופן ההכנה:


מטגנים את הבצל על מים. בשקית ניילון מערבבים את הקמח עם הפלפל והמלח והפפריקה.  מכניסים לשקית את חלקי העוף ומנערים. (מקמחים את העוף.)  מוציאים את הבצל  מהסיר, מוסיפים את כף שמן הזית ומטגנים בו את העוף המקומח. . מחזירים לסיר את הבצל והכרשה המטוגנים, מוסיפים את העגבניות החתוכות, את שתי כוסות הציר, הכורכום, הפטרוזיליה ועלה הדפנה ומבשלים עד אשר העוף מתרכך.  מוסיפים לסיר את האורז ומבשלים עד שגם הוא מתרכך. מעבירים את הסיר לתנור, שחומם ל- 120 מעלות, ומחזיקים אותו שם עד לארוחה. מידי פעם כדאי לבדוק  אם לא חסרים מים. המאכל צריך להיות מעט יבש..  
 


בתאבון!!!

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il