הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - חצילים מוחמצים
14/07/2009, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה
יוצאת כמות גדולה מאד. ניתן לאכול כמה שרוצים. כל הכמות כולה בערך 340 קלוריות.
חצילים מוחמצים

החומרים:

2 ק"ג חצילים – מומלץ קטנים להחמצה.

1 כוס חומץ + 1/3 כוס חומץ בנפרד.

1 כוס מים

6-8 שיני שום – לא חייבים לקלף.10 עלי דפנה

10 כדורי פלפל אנגלי

1 ממתיק לפי הטעם

מלח, פלפל שחור – לפי הטעם. לאוהבי החריף פלפל צילי לפי הטעם

ניתן להוסיף מעט שמיר קצוץ לאחר שמוסיפים את הנוזלים. ממש בסוף 


אופן ההכנה:

בסיר גדול מכניסים 1 עד 2 כוסות מים עם 1/3 כוס חומץ ומביאים לרתיחה.חותכים את החציל לאורך לפרוסות  בעובי 1 ס"מ בערך. מכניסים את הפרוסות לסיר ומביאים לרתיחה. החומץ "שומר" שהחציל לא ישחיר. מעבירים את החצילים לקערה גדולה עם מכסה. לסיר המים מוסיפים את החומץ, המים וכל החומרים מלבד השום, ומביאים לרתיחה ומכבים את האש. . מפזרים את השום בין החצילים, שופכים מעל את התערובת שבסיר , מקררים ומכניסים למקרר. אחרי כשעתיים כבר אפשר ליהנות  מחצילים מוחמצים שמגוונים כל כריך וכל ארוחה. נשמר לחודש לפחות במקרר.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il