הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - ירקות, כיצד לשמור עליהם בקיץ
30/06/2009, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה
ומה יעזור לנו לשמור על המצרכים שאנו אוכלים בימים חמים אילו
ירקות, כיצד לשמור עליהם בקיץ

חם וכולנו מתעייפים בחום. החום מתיש. אני מאד אוהבת ללכת לשוק בשעת בוקר מאד מוקדמת. אני "מבלה" בשוק מרבע לשש עד שש ורבע בבוקר. אחר כך לא תמצאו אותי שם. מתחיל להיות לא נעים. הריחות, האנשים... אבל גם במרכולים עם המזגנים לפעמים קונים ירקות לא ממש טריים. ולפעמים גם אצלנו בבית במקרר המייבש שלנו לפעמים הירקות מרכינים ראש. מאד לא נחמד להוציא ירק "נפול" מהמקרר. אז מה עושים? – זורקים? – לא! יש עוד דרכים להחיות את אותם ירקות.

לדוגמה צנוניות נשמרות מעולה, טריות וקריספיות, בתוך קערת מים במקרר. גם צנוניות שאיבדו את טריותן ניתן להחיות על ידי הכנסתן למים קרים במקרר למספר שעות. גם הגזר נשמר נהדר קלוף, בתוך קערת מים במקרר. ומעלה נוספת יש לאותו גזר – בני הבית מנשנשים אותו בכיף! (גם פרחים שקנינו ולמחרת צנח ראשם – אם נכניסם לאמבט מים קרים למספר דקות – לפעמים ירימו שוב ראשם בגאווה.)

הגבינה הצהובה מעלה עובש? אני אוכלת מעט מאד גבינה צהובה אך לפעמים מתחשק לי טוסט טעים מלחם קל עם גבינה צהובה 5-9% שומן. אך תמיד, אחרי מספר ימים אני חייבת לזרוק את שאריות הגבינה בגלל עובש. אין אפשרות לקנות פרוסה אחת או שתיים של גבינה צהובה,וכשקונים מעט יותר צריך למהר לאכול את הכול או לזרוק חלק. על כן שמחתי מאד לקבל את הטיפ הנחמד הזה - שמאחסנים גבינה צהובה בכלי אחסון אטום בתוספת שתיים-שלוש קוביות סוכר. הסוכר אוגר וסופח לתוכו את הלחות ומונע היווצרות עובש על הגבינה הצהובה". דרך אגב – כדי להכין טוסט טעים עם גבינה צהובה דלת שומן מומלץ למרוח את הלחם במעט גבינה לבנה 5% שומן או בכדור אחד של עמק ביס או משולש של מונטבלאן. זה מעשיר מאד את כמות הגבינה שבטוסט. מעט קטשופ או סלט עגבניות מכול סוג שהוא יחד עם ירק חי עושה עבודה נפלאה! הטוסט הופך לארוחה טעימה ובתוספת סלט ירקות – לארוחת בוקר או ארוחת ערב נהדרת. 

את המלפפונים מומלץ לשמור בכלי פלסטיק סגור, שבתוכו משטח מחורר, כדי שהנוזלים המתאדים מהמלפפונים לא ירקיבו את אותם מלפפונים שבאים במגע עם תחתית הכלי. מעל המלפפונים מומלץ לרפד נייר עיתון כדי שיספוג את עודפי הנוזלים המתאדים. חשוב מאד לדעת שאין לאחסן מלפפונים ועגבניות באותו תא אחסון וזאת היות ש העגבניות פולטות גזים שגורמים למלפפונים להרקיב מהר.
מאותה סיבה אין לאחסן תפוחי עץ יחד עם פירות וירקות. תפוחי עץ פולטים גזים שגורמים לירקות ולשאר הפירות להירקב.

גם הלחם" יודה" לנו אם נניח פרוסות של תפוחי עץ או פרוסות תפוחי אדמה לא מבושלים בתא בו אנו ששומרים אותו. כאשר מוסיפים לארגז הלחם או לתא בו שומרים לחם, כמה פרוסות תפוחי עץ או כמה פרוסות תפוחי אדמה לא מבושלים, הלחם שומר על טריותו וטעמו זמן רב מן הרגיל.
ומי שרוצה לשמור על טריות הביצים מומלץ לו לאחסנם עם החלק הדק יותר – השפיץ - כלפי מטה. 
אחסון ביצים עם השפיץ כלפי מטה שומר על טריות הביצים זמן רב.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
עדי
07/06/2010 22:32:00
כותרת:
לחם
תגובה:
לא במקפיא רק במקרר עצמו יותר חכם
נ.ה
04/07/2009 22:03:00
כותרת:
תגובה:
עוד טיפ לשמירה על הלחם- להקפיא אותו וכל פעם להוציא את כמות הפרוסות שרוצים, לחמם במיקרו (בתוך בד כלשהו כדי שיספוג את הרטיבות)/ בטוסטר.. יוצא אחלה ושומר על הלחם לאורך זמן...
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il