הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרנג עם פירות
02/06/2013, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
12 מנות, כל מנה = 1.5 מנת פרי שווה בערך 75 קלוריות.
גם כשעושים דיאטה או כאשר שומרים על המשקל, רצוי לא להמנע לחלוטין מ"מתוקים" , קינוח מתוק דל קלוריות ומאוד טעים ניתן להוסיף לארוחה חגיגית מדי פעם.
מרנג עם פירות


החומרים :

לקיצפיות    
4 חלבונים בטמפרטורת החדר   
3/4 כוס אבקת כמו סוכר     
1/2 כפית אבקת קרם טרטר או מעט מלח      

לקרם     
1 כוס מיץ תפוזים
1 כף קורנפלור
1  כף ליקר בטעם תפוזים
1 תמצית וניל

למילוי
1 ק"ג פירות  טריים חתוכים: תותים, ענבים, נקטרינות,

אופן ההכנה:

מרפדים בנייר אפיה תבנית אפייה גדולה או שתי תבניות רגילות . בקערת המיקסר טורפים את החלבונים עם קרם טרטר, עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את אבקת כמו סוכר בכמה פעמים, מקציפים עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. טורפים פנימה את הווניל. בעזרת 2 כפות מעבירים את הקצף לתבנית, כ – 12 "גבעות", ובעזרת כף יוצרים שקע במרכז כל גבעה. אופים שעה וחצי בחום נמוך בערך  120 מעלות , עד שהמרנגים יציבים ומעט זהובים. מכבים את התנור ומשאירים את התבניות שעה נוספת בתנור.

בינתיים מכינים את הקרם.  -  בסיר קטן מביאים לרתיחה על אש בינונית 3/4 כוס מיץ תפוזים. בקערית קטנה מערבבים את המיץ הנותר עם הקורנפלור, מוספים את הליקר ומחממים תוך כדי בחישה עד להסמכת הקרם. .
מי שמכין את המרנגים הרבה לפני ההגשה כדאי לו לשמרם בקופסה אטומה כדי שלא יקבלו רטיבות ויתרככו. לפני ההגשה ממלאים את המרנגים  בפירות טריים ומזלפים מעל את קרם התפוזים. ומגישים מיד .

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il