הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט סלרי וגזר
07/04/2009, מאת עמית מרוז
8 מנות כל מנה שווה כ- 40 קלוריות
מתכון דיאטטי שעוזר לנו להרגיש טוב בסוף כל ארוחה ולהיראות נפלא לאחר החג.
סלט סלרי וגזר

שולחן החג בפסח אמרה אחת  השפיות שמגישות מתכונים בטלוויזיה, ששולחן חג הפסח הוא אפור. כל המאכלים – צבעם אפור משעמם. חשבתי על כך וראיתי שהיא צודקת. הקניידלך – אפורים כצבע קמח המצה ממנו הם עשויים. הדג  - קציצות הגפילטע פיש אפורות עם עין כתומה של הגזר – מזל. מקשט מעט את השולחן. מרק העוף גם הוא לא מוסיף צבע רב לשולחן. האוכל כבד מכביד על הנשמה ועל כן בחרתי השנה להוסיף לכם סלט קליל וצבעוני שעוזר לשולחן החג להיראות צבעוני ועשיר.

החומרים:

2 ראשי סלרי אמריקאי – גבעולים.
2-3 גזרים
1-2 כפות שמן קנולה או סויה
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם. .
ניתן להוסיף סלק אחד מבושל או טרי.
 
אופן ההכנה:

חותכים את גבעולי הסלרי לקוביות קטנות. מגררים את הגזר על מגרדת גסה ומי שמוסיף סלק – גם הוא מגורר במגדרת גסה. את חומרי הרוטב מערבבים היטב – כף אחת או שתים שמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל. שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומניחים בצד לאיחוד טעמים. אחרי כעשר דקות טועמים ובודקים תיבול. ניתן להוסיף מכול אחד ממרכיבי הרוטב. 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il