הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - אורז עם עוף
24/02/2009, מאת פמלה פרידלנד
מאכל ספרדי , מתכון דל קלוריות המהווה מנה עיקרית ותוספת גם יחד.
8 מנות כל אחת שווה מנת פחמימה ומנת חלבון. שווה כ – 250 קלוריות.
אורז עם עוף


החומרים:


1 עוף שלם חתוך לשמונה חלקים ו"מקולף" מהעור
3/4 כוס אורז
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
3 כרישות חתוכות לעיגולים דקים
1 כף שמן זית
2 כפות קמח
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 עלה דפנה
2 כוסות ציר מרק או 2 כוסות מים עם כף אבקת מרק עוף או בטעם עוף
לתיבול – מלח, פלפל, פפריקה, זעפרן או  כורכום, מעט ג'ינג'ר. ניתן לתבל גם לפי טעמכם האישי.

אופן ההכנה:


מאדים, מטגנים את הבצל עם מים. בינתיים מכינים את העוף. בשקית ניילון מערבבים את הקמח עם הפלפל והמלח והפפריקה. מכניסים לשקית את חלקי העוף ומנערים.(מקמחים את העוף.)  מוציאים את הבצל  מהסיר, מוסיפים את כף שמן הזית ומטגנים בו את העוף המקומח. . מחזירים לסיר את הבצל והכרשה המטוגנים, מוסיפים את העגבניות החתוכות, את שתי כוסות הציר, הכורכום, הפטרוזיליה ועלה הדפנה ומבשלים עד אשר העוף מתרכך.  מוסיפים לסיר את האורז ומבשלים עד שגם הוא מתרכך. מעבירים את הסיר לתנור, שחומם ל120 מעלות,(חום נמוך כמו פלטה ל שבת), ומחזיקים אותו שם עד לארוחה. מידי פעם כדאי להעיף עין ולראות אם לא חסרים מים. המאכל צריך להיות מעט יבש. 


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il