הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פלפלים חמוצים.
01/05/2007, מאת רותי ברקן
גם הוא, כמו העגבנייה ותפוח האדמה, שייך למשפחת הסולניים. הוא אוהב חום ועל כן מגדלים אותו בערבה בחורף.
פלפלים חמוצים.

מדינת ישראל מייצאת פלפלים לחו"ל. בארץ יש מגוון רחב מאד של זני הפלפל. הפלפל המתוק מגיע לשווקים בהמון צבעים.אדום, כתום, ירוק כהה, ירוק בהיר, צהוב, וסגול. יש פלפלים ארוכים ויש – מרובעים. בנוסף יש בשווקים גם פלפל חריף וגם הוא קיים במספר זנים השונים זה מזה בצורה ובגודל והעיקר בחריפות.

הפלפל יכול לגוון וליפות כל ארוחה. אפשר לאכלו חי, טרי, כסלט, כירק מוקפץ, ממולא בסוגי מילוי שונים, חמוץ, כמאכל שנקרא לצ'ו המרכב מפלפלים ועגבניות וניתן להוסיף לו נקניקיות. אפשר להוסיפו  לשקשוקה וכדומה....

הפלפל הצבעוני כל כך מכיל הרבה מרכיבי בריאות קודם כל צבעיו. הצבע מכיל אנטי אוקסידנטים. הפלפל מכיל גם הרבה וויטמין  C. פלפל אדום גדול מכיל כמעט פי 2 וויטמין C מהכמות היומית המומלצת לאדם מבוגר.

מוצרים:

 

10 פלפלים מכל הצבעים –למען היופי.

3-4 שיני שום חתוכות – או 3-4 כפיות שום כתוש

6 עלי דפנה

10 כדורי פלפל אנגלי

1-2 כדורי סוכרזית

¾ כוס חומץ + 1/3 כוס שצריך בנפרד

מעט מלח.

 

אופן ההכנה.

 

שותפים את הפלפלים וחותכים לרבעים או לשמיניות. שמים בסיר גדול את 1/3 הכוס חומץ עם מעט מים, את

הפלפלים ומרתיחים. מרתיחים מעט – רק לריכוך קל שלהם. מעבירים את הפלפלים לפיירקס גדול או כלי        

פלסטיק גדול שיכיל את כולם. מוסיפים לסיר את ה-3/4 כוס חומץ עם ¾ כוס מים וכל יתר החומרים. מביאים   

לרתיחה או מעט קודם לכן מכבים את האש ושופכים הכול על הפלפלים. מחכים מעט ובתיאבון.

הפלפלים עמידים במקרר אפילו לחודש.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il