הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - טיפים מתוקים.
02/12/2008, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה
עושה דיאטה ?
להלן מספר טיפים שיעזרו עם המתוק מתוק שאין אנו יכולים בלעדיו.
טיפים מתוקים.

סוכרזית או סוכר‎:

הכימיקלים שרוב סוגי הסוכרזית עשויים מהם שנויים במחלוקת. באופן כללי הם בטוחים לשימוש בכמויות המצוינות על גבי האריזה, אבל יש הטוענים שמדובר בכימיקלים מיותרים. כפית סוכר מכילה רק  15 עד 20 קלוריות. ברור שהכי בריא ללמוד לשתות ללא המתקה. צריך לגייס מעט רצון טוב, מעט מאמץ, הרבה סבלנות ולנסות להתמודד עם חוסר המתיקות שבשתייה. טעם הוא סובייקטיבי, ויותר מכך – משתנה. הרבה דברים שלא אכלתי בילדותי כי לא היו טעימים לי, היום טעימים לי ביותר. אך מי שלא מצליח להיגמל מהמתוק, יכול לבחור בין שתי דעות שונות. אחת הדעות  היא  שאם חייבים להמתיק את הקפה או התה עדיף לעשות זאת  עם סוכר, שבכמויות קטנות לא יקר בקלוריות, אבל בטוח יותר מבחינה בריאותית‎.לעומת דעה זו יש רבים הסוברים שסוכר לא בריא. גם ממתיקים מלאכותיים הם לא בריאים. כנאמר במשפט  "זה נבלה וזה טריפה!" לכן כדאי לבחור במוצר שיזיק לי פחות. אם אוסיף לתפריטי סוכר – אעלה במשקל. אם אשתמש בממתיקים – לפחות לא אעלה במשקל. והנכון הוא שמה שחשוב בעיקר זו הכמות. אם שותים מעט כוסות שתייה המומתקות במעט סוכר – אזי לא יגרם כו נזק. אם שותים הרבה כוסות שתייה ממותקות אז צריך לבחור בדרך המתאימה לכול אחד מאיתנו.  מה שמתאים לאחד מאיתנו יכול לא להתאים לאחר.  כל אחד מוזמן לבחור את המתאים לו.

איזו חלבה הכי בריאה‎:

המכורים לחלבה יכולים לנסות חלבה משומשום מלא ודבש (להשיג בסופרמרקטים הגדולים ובבתי הטבע). טעמה קצת שונה מטעמה של החלבה המוכרת, אבל רבים טוענים שהוא טוב יותר. ב-100 גרם חלבה משומשום מלא יש כמעט פי 10 יותר סידן אך אין לשכוח את כמות הקלוריות הרבה שיש בחלבה. מי שרוצה לרדת במשקל או לפחות לשמור על משקלו, כדאי לו להחליט שחלבה  - מאכל  מאד טעים אך רק לאירועים מיוחדים ורק כמות מעטה ביותר. אין אפשרות לאכול כמות גדולה של חלבה ולא לעלות במשקל.  מאה גר' חלבה, חבילה קטנה, מכילה כ - 600  קלוריות. אפילו החלבה ללא סוכר היא בעלת קלוריות רבות שרובן באות מהשומן שמקורו  בשומשום. הסוכר בחלבה מוסיף גם הוא קלוריות אך בכמות קטנה בהרבה מזו שמכיל השומן. 
מי שאוהב מאד חלבה -  כמוני – יכול אולי להסתפק בכפית טחינה גולמית מעורבת בכפית חלבה. ממרח טעים זה טעמו כחלבה וניתן להכינו כמות קטנה – רק כפית מכל מרכיב וזהו. 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
בר
06/12/2008 23:13:00
כותרת:
לא מובן לי
תגובה:
סלחו לי אבל זה לא טיפ, זה ידוע. סוכר משמין סוכרזית לא- מי ששותה קפה אחד ישתה עם סוכר ומי ששתיים ישתה עם סוכרזית (סתם דוגמא), לא מצאתי את הטיפ במאמר הזה, אלא רק הבהרה של משהו שכבר ידענו.
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il