הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט פלפלים צבעוני
01/05/2007, מאת רות ברקן
גם הוא, כמו העגבנייה ותפוח האדמה, שייך למשפחת הסולניים. הוא אוהב חום ועל כן מגדלים אותו בערבה בחורף.
סלט פלפלים צבעוני

מדינת ישראל מייצאת פלפלים לחו"ל. בארץ יש מגוון רחב מאד של זני הפלפל. הפלפל המתוק מגיע לשווקים בהמון צבעים.אדום, כתום, ירוק כהה, ירוק בהיר, צהוב, וסגול. יש פלפלים ארוכים ויש – מרובעים. בנוסף יש בשווקים גם פלפל חריף וגם הוא קיים במספר זנים השונים זה מזה בצורה ובגודל והעיקר בחריפות.

הפלפל יכול לגוון וליפות כל ארוחה. אפשר לאכלו חי, טרי, כסלט, כירק מוקפץ, ממולא בסוגי מילוי שונים, חמוץ, כמאכל שנקרא לצ'ו המרכב מפלפלים ועגבניות וניתן להוסיף לו נקניקיות. אפשר להוסיפו  לשקשוקה וכדומה....

הפלפל הצבעוני כל כך מכיל הרבה מרכיבי בריאות קודם כל צבעיו. הצבע מכיל אנטי אוקסידנטים. הפלפל מכיל גם הרבה וויטמין  C. פלפל אדום גדול מכיל כמעט פי 2 וויטמין C מהכמות היומית המומלצת לאדם מבוגר.

  

מוצרים:

 

3-4 פלפלים מצבעים שונים

1 כף רוטב סויה

1 כף חומץ

מעט זנגוויל קצוץ דק

1 שן שום כתושה

½ שקית ממתיק.

 

אופן הכנה.

 

לחתוך את הפלפלים – לריבועים קטנים. להוסיף את כל חומרי הטעם. להשהות מספר דקות, לטעום, לתקן תיבול- אם צריך- ולהגיש.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il