הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרק שעועית.
18/11/2008, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה
8 מנות. כל מנה היא בערך 200 עד 250 קלוריות.
מרק שעועית.

החומרים:


1 כף שמן

500 גרם שעועית לבנה

בצל גדול

5-6 שיני שום כתושות

עגבנייה

2 עצמות למרק או גרון הודו

מלח, פלפל

כף חוואייג' למרק

1/2 כף אבקת מרק עוף

1/2 כף אבקת מרק בשר

1/2 כפית כמון, 1

קופסת רסק עגבניות

12 כוסות מים.


אופן ההכנה:

משרים את השעועית במים למשך הלילה. שופכים את מי ההשריה ומרתיחים את השעועית במים. אפשר להשתמש בשעועית לבנה קפואה של סנפרוסט ולאלו  שבנינו הממהרים גם שעועית מקופסת שימורים עונה על הדרישות.

מטגנים את בצל – מומלץ במים - מוסיפים את השום והעגבנייה, מוסיפים את השעועית, ואת כול החומרים  מלבד המלח, מתבלים ומבשלים כ- 40 דקות על אש בנונית/ נמוכה. את המלח מוסיפים לקראת סוף הבישול כדי שהשעועית תתבשל היטב.

אני אישית אוהבת לתבל מרק זה בתערובת תבלינים שנקראת חוואייג' למרק. לאלו שלא מכירים עדיין את החוואיג' למרק כדאי לנסות לתבל רק עם 1/2 כף חוואייג' ורק אחרי הטעימה להוסיף עוד ממנו אם צריך. 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
אלבה
15/12/2008 10:04:00
כותרת:
מרק שעועית
תגובה:
אני הייתי מוסיפה למרק השעועית מעט כמון, פלפל שחור וכורכום התורמים לבריאות , ולא משתמשת בשום אופן באבקות המרק. ניתן להוסיף גם אחרי ההשריה של לילה גם שעועית אדומה, זה משנה את צבע המרק, ומזכיר קצת את החמין ומתאים מאוד לחורף.
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il