הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - אורז עוף ופטריות.
01/09/2009, מאת שרה מנור
8-10 מנות כל מנה שווה מנת פחמימה ומנת בשר בערך 350- 250 קלוריות.
מתכון דיאטטי קל מאד להכנה, טעים מאד ובאמת בקלי קלות, אוכל בכלי אחד.
אורז עוף ופטריות.

הבטיחו לנו שהחורף בדרך אלינו. עוד מעט הוא מגיע. כל הקיץ התחמקנו מלהפעיל תנור אפייה. חם, ולמי יש חשק לחמם את הבית יותר עם תנור האפייה. אך היות שהחורף כבר כמעט כאן, אפשר להתחיל להכין עצמנו איליו. מה נעים יותר בחורף מאשר תנור אפייה שממלא את כל הבית בריח אוכל חם ומהביל? שהתוצאה הסופית טעימה ועוזרת לדיאטה.

החומרים:

1 בצל חתוך קטן
1 כוס או יותר פיטריות קצוצות
2 כוסות אורז  מומלץ אורז מלא או לפחות חלקו מלא. ( כוס אחת)
8-10 מנות עוף – מומלץ ללא עור
1 שקית אבקת מרק 10 בצל
1 כף אבקת מרק פטריות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
4 כוסות מים

אופן ההכנה:

ל"טגן" את הבצל הקצוץ במים עד להשחמתו – יחד עם הפטריות. להעביר לפיירקס או תבנית של התנור. לשים מעל 2 כוסות אורז – לא מבושל – לסדר מעל את מנות העוף, להוסיף מעל את המים שבהם מעורבבים כל התבלינים, לכסות בנייר כסף ולאפות בחום בינוני, 11/2 שעות. להוריד הכיסוי ולאפות כ1/2 שעה נוספת. בתאבון!

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
הדס
27/01/2010 19:11:00
כותרת:
הבנה
תגובה:
אני לא הבנתי כמה דברים איך אפשר לדעת שאת התבלינים מערבבים במים? ועוד שאלה כמה מים לטגן את הבצל לא לכולנו יש חוש בדברים האלה סליחה על החוסר הבנה אבל אשמח לקבל הסבר בתודה הדס.
שיר
17/12/2009 22:16:00
כותרת:
תגובה:
לא הבנתי כל ה 8-10 מנות שוות ל250-300 קלוריות?
מורן
18/10/2009 17:10:00
כותרת:
תגובה:
איך אני יודעת כמה זה מנה?
ענבל
17/10/2009 12:39:00
כותרת:
מטגנים בשמן (מותר להגיד את זה פה...?)
תגובה:
טיגון הבצל הוא במעט שמן זית ואחרי הטיגון מוסיפים את השאר כמו שכתוב.

מתכון מעולה! מומלץ בחום!
ואפשר להוסיף במקום פטריות כל ירק שרוצים.
נטלי
18/11/2008 11:44:00
כותרת:
לא הבנתי משהו
תגובה:
כמה זמן צריך לאפות את התבשיל בתנור?
שירלי
18/11/2008 9:42:00
כותרת:
תגובה
תגובה:
אפשר לטגן את הבצל עם כפית שמן זית ולהוסיף בהדרגה קצת מים כל פעם שחסר להמשך הטיגון.
שבלולה
13/11/2008 1:32:00
כותרת:
איך בצל אמור בדיוק להשחים במים? O_o
תגובה:
???
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il