הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט פלפלים מכל הצבעים .
01/05/2007, מאת צילי רודיק
הפלפל - גם הוא, כמו העגבנייה ותפוח האדמה, שייך למשפחת הסולניים. הוא אוהב חום ועל כן מגדלים אותו בערבה בחורף.
סלט פלפלים מכל הצבעים .

בארץ יש מגוון רחב מאד של זני הפלפל. הפלפל המתוק מגיע לשווקים בהמון צבעים.אדום, כתום, ירוק כהה, ירוק בהיר, צהוב, וסגול. יש פלפלים ארוכים ויש – מרובעים. בנוסף יש בשווקים גם פלפל חריף וגם הוא קיים במספר זנים השונים זה מזה בצורה ובגודל והעיקר בחריפות.

הפלפל יכול לגוון וליפות כל ארוחה. אפשר לאכלו חי, טרי, כסלט, כירק מוקפץ, ממולא בסוגי מילוי שונים, חמוץ, כמאכל שנקרא לצ'ו המרכב מפלפלים ועגבניות וניתן להוסיף לו נקניקיות. אפשר להוסיפו  לשקשוקה וכדומה....

הפלפל הצבעוני כל כך מכיל הרבה מרכיבי בריאות קודם כל צבעיו. הצבע מכיל אנטי אוקסידנטים. הפלפל מכיל גם הרבה וויטמין  C. פלפל אדום גדול מכיל כמעט פי 2 וויטמין C מהכמות היומית המומלצת לאדם מבוגר.

מוצרים:

 

1 פלפל מכל צבע המצוי בשוק – צהוב, כתום, ירוק כהה, ירוק בהיר, סגול ואדום,

1 כף שמן

מיץ לימון ומלח לפי הטעם.

 

אופן ההכנה.

 

לנקות את הפלפלים.לחתוך ל – 4 חלקים, לפרוס במגימיקס בפורס הכרוב,  או ב"מנדולינה"

לפרוס מאד דק! להוסיף 1 כף שמן, מיץ לימון ומלח.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
צילי רודיק
12/06/2009 20:49:00
כותרת:
סלט פלפלים
תגובה:
שחכתם להוסיף את הבצל - או ירוק חתוך קטן או לבן יבש פרוס אף הוא במג'ימיקס.
יש גם להוסיף פטרוזיליה חתוכה דק
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il