הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - כרעיים של עוף ברכז רימונים.
23/09/2008, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה
גם בארוחה חגיגית אפשר לשמור על כמות הקלוריות.
6 מנות כל אחת שווה כ- 180 עד 200 קלוריות .
כרעיים של עוף ברכז רימונים.

החומרים:  
 
6 כרעיים של עוף, חתוכים לשניים – מומלץ ללא העור 
2 כפות שמן זית  
5 - 4 עלי מרווה קרועים 
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות 
6 שיני שום שלמות, מעוכות 
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק 
1 פלפל אדום חריף טרי מנוקה וקצוץ 
2 גזרים חתוכים לקוביות 
1 ראש סלרי קלוף, חתוך לקוביות 
1/2 כוס משמשים יבשים קצוצים גס 
1/2 כוס צימוקים 
מלח, פלפל שחור טחון טרי 
1/2 כוס מים 
8-9 כדורי סוכרזית או כל ממתיק אחר
1/3 כוס רכז רימונים
גרגירים מרימון אחד 
חצי כוס כוסברה קצוצה גס 

 אופן הכנה:
 
שמים כף שמן במחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את העוף, משחימים ומטגנים היטב סביב סביב. מוציאים ומניחים בצד.מוסיפים למחבת את יתרת השמן וכשהוא חם מכניסים פנימה את המרווה, שום, בצל, פלפל חריף, גזר וסלרי. ממליחים ומפלפלים ומטגנים יחד כחמש דקות. 
מוסיפים את הצימוקים והמשמשים לערבוב של שתי דקות ולבסוף מחזירים פנימה את העוף. 
מוסיפים את המים ורכז הרימונים והממתיק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. 
מגבירים את האש ומבשלים על להבה גבוהה כ- 5-7 דקות עד שהרוטב נעשה מסמיך מעט, נעשה קראמלי ומזוגג. מפזרים מעל את גרגירי הרימונים ועלי כוסברה הטריים. ניתן להגיש עם אורז מלא או קינואה מבושלת

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il