הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - עוף ''מתפונה'' - עוף ''קבור'' באדמה
05/08/2008, מאת סימה לוי
כל מנה שווה כ- 350 קלוריות.
את המתכון הזה קיבלנו מהבדואים הצ'רקסים והדרוזים, ניתן להכינו גם בסיר שנקרא פוייקה בו ניתן לבשל במדורה. המתכון ניתן לי ע"י סימה לוי ותודה לה על כך.
עוף ''מתפונה''  - עוף ''קבור'' באדמה

החומרים:

 

עופות לא גדולים כמספר הסועדים.

(כל עוף מחושב כארבע עד שש מנות מתאים לארבעה עד שישה אנשים )

ירקות כמו קישוא אחד לכל עוף

גזר אחד לכל עוף

בצל אחד או שניים לכל עוף

בטטה אחת כל עוף

פלפל אחד לכל עוף

ואפשר להוסיף כיד הדמיון – עגבנייה, עשבי תיבול, כרובית ועוד...

תבלינים – מלח, פלפל, פפריקה,כמון למי שאוהב...

גליל נייר כסף עבה ורחב.

 

אופן ההכנה:

 

מפשירים ומנקים את העוף השלם היטב. מכניסים לבטן העוף את הירקות הרכים יותר חתוכים לחתיכות גדולות, ואת הירקות  הקשים, גם הם חתוכים, "אורזים" יחד עם העוף מחוץ לבטנו. אפשר לקשור היטב את רגלי העוף זו לזו כדי לשמר את צורתו.

מכינים נייר כסף הכי עבה שיש ועוטפים בו את העוף והירקות. סוגרים היטב את נייר הכסף, ממש אוטמים אותו,  למניעת "בריחת" נוזלים ולמניעת כניסת החול לתוכו.

ראשית, את העוף מכינים כבר בבית  ולוקחים עטוף ומוכן לאש - בצידנית.

שנית, את הירקות מכניסים לאותה חבילה עם העוף (חשוב: ירקות קשים בחוץ תפו"א וכו' ] רכים יותר בתוך החלל הפנימי של העוף [בצל, גזר קישוא  וכו']).

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il