
המאכל מתיימר להיות מאכל בריאות, טעים ביותר, משביע, עתיר סיבים תזונתיים, ללא סוכר, - הכול נשמע מעולה. אך תמיד אליה וקוץ בה!
כאשר אין לי דקה פנויה בבוקר להכין לי משהו מתאים לאכול, אני נכנסת לאחת המסעדות ליד מקום עבודתי ומזמינה קערית מיזלי. מה רע? נשמע נהדר. לא? אם כך בואו נבדוק. המיזלי במסעדות מוגש עם יוגורט, פירות חיים ודבש. המנה לא גדולה אך גם לא מאד קטנה. יוגורט אחד עד 5% - אם אני מבקשת במיוחד ויש להם, כף דבש ופירות העונה חתוכים גס. ערכה הקלורי של המנה מגיע ל - 300 קלוריות לפחות. ( שתי כפות גרנולה דאיט = מנת פחמימה. צריך לבדוק,. מומלץ לשים לב לכמויות.) - ומה אפשר לאכול במקום אותו מיזלי??
אפילו בייגל אמריקאי שוויו הקלורי הוא כ- 300 קלוריות. ממש כמו אותו מיזלי. ומי שאוהב לשתות בירה בקיץ על חוף הים יכו להרשות לעמו 2 בקבוקי בירה ב"מחיר" אותה צלחת מיזלי. מי שמאוד אוהב מיזלי יכול לאכול אותו. כבר אמרתי שהוא ברוב המקרים, בריא, טעים ומשביע אך מחירו הקלורי לא בטל בשישים. צריך לקחת זאת בחשבון.
אפשר, באותה כמות קלוריות לאכול ארוחת בוקר טעימה אחרת הכוללת סלט, ביצה, לחם, וגבינה, ואולי אף לחסוך מעט קלוריות. מה שחשוב לי להסביר שצריך לאכול מה שטעים לנו, מה שמשביע אותנו, ולא ללכת עם הזרם ולאכול את הכתוב בפרסומות. אין ספק שמיזלי הוא לא רע, אך הוא מכיל הרבה סוכרים, בדרך כלל סוכר לבן, ולכן לא כדאי להגזים. בת משפחה שלי אוכלת מיזלי לפחות פעמיים ביום ובטוחה שהיא שומרת על הדיאטה ואוכלת בריא. ואני הייתי ממליצה על ארוחת בוקר כזאת אחת למספר ימים וביתר הימים להוסיף ירקות, חלבונים אחרים ולחם. ( הרבה פחות סוכר לבן, הרבה יותר רכיבים בריאים וגם פחות קלוריות).
ובכלל בירה, כבודה במקומה מונח. מה קשור??