הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט סלק
08/07/2008, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
4-5 מנות כל אחת כ - 55 - קלוריות.
סלט סלק

הסלק

רק השבוע סיפרו לנו בטלוויזיה שהתגלה הירק האולטימטיבי  - הרי הוא הסלק! ירק טעים, צבעו מדהים, ואין הרבה ירקות בצבע זה. בואו נלמד עליו מעט.

סלק מצוי קרוי לרוב סלק, הוא צמח דו שנתי השייך למשפחת הסלקיים), והצמח היחיד מסוג סלק הצומח.בישראל.

קיימות שלוש קבוצות של זני סלק: מתורבתים, בר ועשבים. מבין הזנים המתורבתים, בולט בחשיבותו סלק הסוכר, המכיל כמות גדולה של סוכר בשורשיו ומשמש לייצור יותר מ-40% מהסוכר הלבן בעולם. מספר זנים מתורבתים אחרים, הנבדלים קלות אלו מאלו בטעמם ובמרקמם, קרויים סלק אדום ומשווקים למאכל. סלק זה הוא מקור טוב לוויטמין C ומקור צבעו האדום באנתוציאנין וביטאלין המצויים בשורשיו .

 זני סלק

·                     סלק אדום 

·                     סלק סוכר

·                     סלק הבר המצוי

·                     סלק המספוא

·                     סלק עלים

 ניתן לשמור על הסלק במקרר עד שלושה חודשים בטמפרטורה הקרובה לאפס מעלות צלזיוס ובלחות יחסית של 90 אחוז. בלחות אוויר נמוכה מצטמק הסלק וכומש.

החומרים:

 

חצי ק"ג סלק מבושל.

2 מלפפונים חמוצים

1 כף חרדל

 2-3 כפות מיונס ( 5% שומן)

מעט שום כתוש

2-3 כפות חומץ או מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הסלק המבושל לקוביות קטנות. גם את המלפפונים החמוצים חותכים לחתיכות קטנות. מוסיפים את המיונס, החומץ או הלימון, השום הכתוש החרדל ומעט מלח . מערבבים ומכינים כשעה לשילוב טעמים. טועמים, מתכנים תיבול ובתיאבון.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il