הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - חמיצת סלק קרה
08/07/2008, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
מרק קר מסלק, מרעננן משביע ודל קלוריות.
5 מנות כל אחת בערך 70 קלוריות.
חמיצת סלק קרה

הסלק

רק השבוע סיפרו לנו בטלוויזיה שהתגלה הירק האולטימטיבי  - הרי הוא הסלק! ירק טעים, צבעו מדהים, ואין הרבה ירקות בצבע זה. בואו נלמד עליו מעט.

סלק מצוי קרוי לרוב סלק, הוא צמח דו שנתי השייך למשפחת הסלקיים), והצמח היחיד מסוג סלק הצומח.בישראל.

קיימות שלוש קבוצות של זני סלק: מתורבתים, בר ועשבים. מבין הזנים המתורבתים, בולט בחשיבותו סלק הסוכר, המכיל כמות גדולה של סוכר בשורשיו ומשמש לייצור יותר מ-40% מהסוכר הלבן בעולם. מספר זנים מתורבתים אחרים, הנבדלים קלות אלו מאלו בטעמם ובמרקמם, קרויים סלק אדום ומשווקים למאכל. סלק זה הוא מקור טוב לוויטמין C ומקור צבעו האדום באנתוציאנין וביטאלין המצויים בשורשיו .

 זני סלק

·                     סלק אדום 

·                     סלק סוכר

·                     סלק הבר המצוי

·                     סלק המספוא

·                     סלק עלים

 ניתן לשמור על הסלק במקרר עד שלושה חודשים בטמפרטורה הקרובה לאפס מעלות צלזיוס ובלחות יחסית של 90 אחוז. בלחות אוויר נמוכה מצטמק הסלק וכומש.

החומרים:

 

חצי ק"ג סלק

מיץ מלימון אחד

7 כוסות מים

3 כדורי סוכרזית

1 גביע יוגורט או שמנת 9% שומן.

 

אופן ההכנה:

 

קולפים את הסלק וחותכים לרבעים. מוסיפים את כדורי הסוכרזית ומבשלים עם מעט מלח עד שמתרכך. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומקררים.

מגררים את הסלק  במגרדת גסה, מקררים היטב ומערבבים עם השמנת או היוגורט ומגישים.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il