הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון
22/04/2008, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה.
5 מנות – כל מנה שווה 2 מנות פחמימה ומנת בשר בערך 300 קלוריות
תפוחי אדמה ממולאים בבשר  טחון

 

 

10 תפוחי אדמה – לרוקן את התוכן

 1/2 -1/4 ק"ג בשר טחון

 בצל קצוץ

 1 ביצה.

תבלינים למלית: פלפל שחור, בהרט מעט מרק עוף .

תבלינים לרוטב: פלפל שחור, מלח, מרק עוף, מעט כמון ופפריקה מתוקה מעט כורכום 1/2 כוס מים , 1, בצל.

 

אופן ההכנה:

 

המלית- להכניס את הבשר הטחון בתבנית שטוחה לתנור  וכל הזמן לערבב אותו עד שהוא מתבשל.

לקצוץ בצל ולהזהיב בסיר או בתנור, לערבב את הבצל והבשר הטחון עם התבלינים והביצה.

 

שלב שני – אחרי שרוקנו את התוכן של התפוחי אדמה למלא כל אחד בבשר טחון שהכנו במלית.

לחתוך בצל לרצועות ולסדר בתוך סיר, כך שכל תפו"א יעמוד והמלית לא תשפך. לנסות לסגור את התפוחי אדמה ואת מה שנותר לפזר בסיר מסביב לממולאים.

 

שלב שלישי- להכין מהתבלינים רוטב ולערבב ב 1/2 כוס מים ולשפוך על התפוחי אדמה.

לדאוג שכל הזמן יהיו נוזלים. אם יש צורך, להוסיף מעט  מידי פעם.
שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il