הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט עוף חריף עם אגוזי קשיו.
25/03/2008, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה.
5 מנות. כל מנה = 1 מנת שומן + 1/2 מנת חלבון בשר כ- 180 קלוריות.
אנשים בדיאטה אוכלים במסעדה בעיקר סלטים. הם אינם יודעים שגם סלט יכול להיות בתחפושת של מאכל דל קלוריות. הרבה פעמים סלט יכול לעלות לנו במאות קלוריות ואף ביותר מכך.
סלט עוף חריף עם אגוזי קשיו.

על כן החלטתי לתת פה מתכון שיכול להיות מאד עתיר קלוריות. אך שמן השומשום שהוא בעל נוכחות רבה ואפשר להשתמש במעט ממנו ושמירה קפדנית על כמות אגוזי הקשיו עוזרים לנו לשמור על כמות קלוריות סבירה לגבי אותה ארוחה!

מרכיבים:

 

2 כפות רוטב סויה, רצוי לייט

מיץ וקליפה מלימון אחד

3 כפיות שמן שומשום

3 עלי מנגולד ( סלק עלים) גדולים, קרועים לרצועות  (או לחלופין ירק אחר כמו תרד, כרוב לבן, או כרוב סיני)

גזר גדול חתוך לרצועות,

 צרור בצל ירוק קצוץ דק.

1 פלפל אדום חריף קצוץ (לא הכרחי)

1/2 קופסת פטריות יער

350 גרם חזה עוף מבושל חתוך לחתיכות

25 גרם אגוזי קשיו ללא מלח

מלח פלפל שחור טחון טרי.

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים יחד את רוטב הסויה, מיץ וקליפת לימון עם 2 כפיות שמן השומשום. מתבלים במלח ופלפל.

מערבבים ביחד את הירקות המנגולד – רק החלק הירוק , הגזר, הבצל, הפטריות והפלפל החריף.

מחממים את שמן השומשום הנותר במחבת טפלון, מוסיפים את חזה העוף ואגוזי הקשיו, מקפיצים מספר דקות עד שמשחים. מוסיפים את החזה והקשיו לסלט עם הרוטב. מערבבים היטב ומגישים.

 

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il