הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - עוגה בחושה ללא שומן.
05/06/2013, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה.
העוגה נחלקת ל - 10 פרוסות וכל פרוסה שווה חצי מנה פחמימה וחצי מנה חלב = כ -80 קלוריות.
המרכיב הבעייתי בעוגות הוא לא הסוכר וגם לא הקמח. המרכיב הכי עשיר בקלוריות הוא השומן. חבילה מרגרינה – לא די שהיא לא בריאה היא העתירה בקלוריות מבין כל המרכיבים.
עוגה בחושה ללא שומן.

אם מחליפים את המרגרינה בשמן או בטחינה גולמית, מקבלים מוצר בריא יותר אך עדיין עתיר קלוריות. ניתן להחליף את השומן בעוגות בחושות ברסק תפוחי עץ, גם בריא יותר וגם דל קלורי יותר. דבר נוסף שניתן לעשות הוא להחליפם ביוגורט או לבן וחלב. נכון, אז העוגה הופכת חלבית אך טעמה אפילו משתפר.

החומרים:

 

2 גביעי שלי עד 3% ומן.

1/2 כוס חלב

4 ביצים שלמות

1 כוס תחליף סוכר( ספלנדה, כמו סוכר (

1 כוס קמח מלא תופח

1/2 כוס קמח רגיל תופח

3 כפות קינמון,

מעט הל טחון ומעט ציפורן טחונה.

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את השלי עם תחליף הסוכר והחלב. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקינמון,ההל והציפורן. מערבבים, מעבירים לתבנית אפיה קטנה או תבנית מאפנס, משומנת בספרי שמן ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים וחמש דקות, עד שמשחים ועד שהקיסם הבודק יצא נקי ויבש.

                                                                                                בתיאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
שוש
12/10/2009 11:24:00
כותרת:
תגובה:
צויין במתכון ספלנדה.אני מישתמשת בספלנדה אך בארץ אי אפשר ליקרנות עד כמה שידוע לי. האם את קונה בארץ ספלנדה?אם כן האם תוכלי לומר לי איפה.תודה
איילת שוורץ
20/02/2008 21:57:00
כותרת:
המרה לרסק תפוחי עץ
תגובה:
רציתי לדעת איך אני ממירה את השלי לרסק תפןחי עץ
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il