הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - הסילבסטר בפתח,
25/12/2007, מאת
זה הזמן לפונטש
בעוד מספר ימים יחגגו בעולם את הסילבסטר – ראש השנה האזרחית. גם בארצנו התאזרח החג – עוד סיבה למסיבה. אחרי שאימצנו את הכריסטמס, אימצנו גם את חגיגות הסילבסטר.
הסילבסטר בפתח,

היות שיש לנו המון סיבות למסיבות – כדאי למצוא דרך לשמור על המשקל גם עם כל החגיגות. רק עברנו את חג החנוכה ושוב הגיע חג. מה נעשה?

  1. כלל חשוב -  בארוחות חגיגיות מלאות פיתויים לבשו בגד צמוד. גם  מאד מחמיא וגם עוזר לאכול פחות.  משהי שתמיד נראית נהדר הסבירה לי מזמן ש"כגודל האירוע כך קוטן הג'ינס". שיהיה קצת צפוף לאכול הרבה. הבגד יהיה חגיגי וצמוד. מאד מחמיא ואין מקום לאכול.
  2. לפני שיוצאים מהבית למסיבה, אוכלים משהו. (אף פעם אין לדעת אם יהיו פקקים בדרך), אסור להגיע רעבים למסיבות. זה לא כדי לא לאכול במסיבה,  אלא כדי לבחור מה מתאים לנו. בפרט במסיבות שהאלכוהול "עוזר" לאבד שליטה, כדאי להתגונן, כדאי לאכול בבית משהו ולהגיע  למסיבה במצב של צלילות דעת. עלינו לזכור שלכל מסיבה יש תמיד אחרי המסיבה . ואנו רוצים להרגיש טוב גם ביום שאחרי המסיבה! – כדי להרגיש טוב ולא לסבול!
  3. העיקר – לרקוד, לרקוד, לרקוד – גם שומר רחוק מהאוכל וגם שורף אנרגיה. זה מבורך! לרקוד ולשמוח!

 

אחרי הכתוב למעלה מצאתי לנכון לספק מתכונים של פונטש. מקווה שתיהנו במסיבה וגם ביום שאחריה!

 פונטש מספר אחד

המצרכים:


תפוז
תפוח עץ
בקבוק יין מתוק (לקידוש, או פטישים).
6-7 מקלות ציפורן
4 כפות פריגת תפוזים
1 ליטר מים
כפית זנגוויל באבקה
כפית קינמון
צנצנת דובדבנים חמוצים
(מי שרוצה שם גם צימוקים, פלפל אנגלי, ואיזה תבלין אחר כולל דבש אם רוצים)


אופן ההכנה:


את הפירות הגדולים חותכים יפה יפה...את יתר החומרים מכניסים לסיר ומגיעים כמעט לרתיחה.
ממש כשהפונטש מתחיל להראות סימני רתיחה מכבים את האש ושותים מאד בזהירות. עש בו גם המון קלוריות והגרוע ביותר – אפשר הקלות לאבד שליטה. שותים מעט, כדי להעלות את מצב הרוח אך כדאי לזכור שבחרנו בבגד הכי צמוד ואנו רוצים להרגיש בו טוב. ונוסף לכך, שאנו רוצים להרגיש טוב גם למחרת המסיבה!

 

פונטש מספר שתים ,  חם, מתובל וישן, ואולי הנפלא מכולם . . .


החומרים:

 

כ-8 כוסות
¾ ליטר פורט
1 כוס סוכר (200 גרם)
½ כפות אגוז מוסקט
20 גרגרי ציפורן שלמים
½ כפות קינמון
2 תפוזים גדולים, חתוכים לפרוסות
2 כפות גרנד מארנייה
100 מ"ל ברנדי


אופן הכנה:


מבשלים על סף רתיחה (אך אין מרתיחים) כ-5 דקות את הפורט, הסוכר, התבלינים/הפירות.
מוסיפים ¼ ליטר מים רותחים. בוחשים היטב, מוסיפים את הגראנד מארנייה והברנדי ומגישים מיד.

כדאי להזהר מכמות האלכוהול.  צריך לזכור שאין מאכל משמין כי אם כמות משמינה! זה המשפט שצריך ללות אותנו! מעט זה תמיד טעים וטוב. הרבה זה תמיד לא עושה לנו טוב!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il