הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - קציצות דגים ברוטב עגבניות – דג הבקלה .
18/12/2007, מאת אתי משיח
12 מנות כל מנה שווה מנת חלבון לצהרים שווה כ- 200 קחוריות.
קציצות דגים ברוטב עגבניות – דג הבקלה .

החומרים:

 

2 חבילות דג בקלה מופשרות ומושרות במיץ לימון להרחקת ריח הדג.

4 ביצים

1-2 בצלים מגוררים אות קצוצים דק

הרבה כוסברה או פטרוזיליה או שמיר – לפי הטעם

מעט פירורי לחם  2-3 כפות. ניתן גן להחליפם בדייסיבית

מלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם

ניצן להוסיף גם 2-3 שיני שום כתושות

חומץ או מיץ לימון לשריית הדג.

 

לרוטב העגבניות:

 

מספר עגבניות רכות, מגוררות או חתוכות,

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות,

מעט שום כתוש,

תבלינים כרשום למעלה

עשבי תיבול כרשום לעיל

1 כדור סוכרזית או מעט ממתיק אחר – לחידוד הטעם שדל רסק העגבניות  

 

 

אופן ההכנה:

 

השרות את בדג בלימון או חומץ חצי שעה בערך. לסחוט היטב ולטחון את הדגים. לערבב את כל החומרים לבלילה אחידה, לבדוק אם אפשר להכין מהבלילה קציצות, אם הבלילה עדיין רכה מידי  ניתן להוסיף עוד כף או שתים של פירורי לחם, להכין בידיים רטובות, קציצות ולאפות אותן בתבנית מרופדת נייר אפייה, בחום בינוני, עד להזהבה.

לבשל את רוטב העגבניות מספר דקות, להעביר את רסק העגבנית לתבנית האפייה ולאפות עוד כעשרים או עשרים וחמש  דקות.

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il