הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרק מלפפונים .
18/12/2007, מאת עליזה טימור
המרק דל מאד בקלוריות – כ-30 קלוריות למנה. ניתן לאכול ללא הגבלה אך ללא קרוטונים!
מרק מלפפונים .

גם מרק יכול להיות משהו "קצת אחר",  אנחנו רגילים שיש ירקות שאוכלים אותם ללא בישול ויש – שחייבים לבשל. מסתבר שגם זה עניין של גיאוגרפיה. היו לי שכנים שהבת שלהם הסתובבה ימים שלמים עם משהו לבן ולא מוכר לי ואכלה אותו התיאבון רב. מאחר שסקרנותי גברה עלי, פניתי לאמה ושאלתי מה זה. מסתבר שהילדה אכלה תפוח אדמה, כן. לא טעיתי, תפוח אדמה לא מבושל. מאותה מדינה הגיעו לי בני דודים. כשבאנו לבקרם במרכז הקליטה, הם בדיוק הכינו אוכל, והבחור קצץ משהו כתום בלתי מזוהה. לא גזר, לא דלעת, לא דלורית, וישב ואכל זאת בתיאבון רב. כאשר התקרבתי זיהיתי שהוא אוכל בטטה טרייה , לא מבושלת. והנה יום אחד שוחחנו בקבוצות התמיכה שלי על מרקי חורף טעימים ואחת המשתתפות הביאה מתכון מנצח של מרק מלפפונים. עד אותו הרגע ידעתי רק על מרק יוגורט ומלפפונים קר. היא סיפרה שזה מרק האירוח שלה והוא הכי הכי טעים. והריהו לפניכם. תמיד כדאי לנסות. ובעצם למה לא? הרי המלפפון הוא קרובו המשפחתי של הקישוא ומי לא מכיר מרקים מקישואים?

שיהיה בתיאבון!

החומרים:

 

מלפפונים לא קלופים – 1 לכל סועד

1 בצל חתוך לקוביות – ומטוגן על מים

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף או 2 שקיות אבקת מרק 10 בטעם עוף

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את המלפפונים לקוביות גדולות, מוסיפים מעט מים ואת אבקת המרק ומבשלים כ – 20 דקות. מרסקים בעזרת מקל הריסוק החשמלי, בודקים סמיכות – אם צריך מוסיפים מעט מים, בודקים ומתקנים תיבול.

 מכינים בצד 3 קעריות   אחת  -   עם שמיר קצוץ

                               שנייה –   עם בצל ירוק או בצל יבש קצוץ דק

                               שלישית – עם קרוטונים – למי שרוצה ויכול להרשות לעצמו.

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il