הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סופגניות בריאות .
04/12/2007, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
להנאתכם , סופגנייה ב- 110 קלוריות ליחידה.
כ- 30 יחידות סופגניות לייט.
סופגניות בריאות .

הכירו את הכוסמין- דגן של בריאות

הכוסמין הינו זן קדום של החיטה. הוא שייך למשפחת הדגנים והוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים. במיוחד עשיר הכוסמין בויטמין B2.(מסייע בעיקר לגדילה תקינה של שיער וציפורניים ובעל תפקיד חשוב בשמירה על בריאותו של העור), והוא מומלץ לסובלים מרמות שומנים גבוהות בדם. צורת גרגרי הכוסמין מוארכת, וטעמם אגוזי במקצת. בהשוואה לשאר הדגנים , זמן בישול הכוסמין קצר יחסית (כחצי שעה).

הכוסמין ידוע כבר כ-7000 שנים, אך כיוון שגידולו קשה יותר מגידול חיטה, החקלאים פחות השקיעו בגידולו. בשני העשורים האחרונים  חזרו האמריקאים להפיצו בשל עושרו התזונתי, והיום ניתן להשיגו בבתי הטבע בארץ. הכוסמין נפוץ בעיקר באיטליה ובגרמניה, שם הוא משמש להכנת פיצות , לחמים ועוגות.

 

החומרים:

 

500 גר קמח כוסמין

12 גר' שמרים יבשים

1 ביצה

2 חלמוני ביצה

90 גר' סוכר חום

180-210 מ"ל מים חמימים

1 גרידת לימון

1 גרידת תפוז

תמצית וניל

מעט ברנדי

90 גר' חמאה רכה

קורט מלח

למילוי- קונפיטורה. אפשר גם מחית חרובים.

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את הקמח והשמרים. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר,הביצים, התמציות והמים, ומוסיפים לתוך הקמח עד ליצירת בצק. אחר כך מוסיפים את החמאה והמלח, עד קבלת בצק רך ואחיד.מכסים ומתפיחים כשעה.

מחלקים לכדורים (כגודל פינג פונג) – 35 גר' כל אחד,ומניחים ע"ג מגש מקומח.

מורחים עם ביצה נוספת (רק אם אופים ולא מטגנים), ומתפיחים שעה נוספת.

לבחירתכם- אפשר או לאפות ב-170 מעלות כ-6 דקות, או לטגן בשמן עמוק 165 מעלות, כחצי דקה עד דקה בכל צד .(ההקפדה על הטמפרטורה חשובה כדי לא לספוח יותר מידי שמן). עכשיו רק צריך להזליף את המלית וליהנות...

כמובן שניתן גם לקשט באופן מסורתי באבקת סוכר.

 

אגב, אותו המתכון יוצא נהדר גם אם נחליף את קמח הכוסמין בקמח לבן.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il