הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - לביבות בטטה לחנוכה.
27/11/2007, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
מתכון גם אלו שעושים דיאטה. לביבה שווה כ 40 קלוריות.
לקראת חנוכה מתכון ללביבות. אלו שרוצים לשמור על משקלנו ולעבור גם חג זה בשלום יצטרכו לבחור ולהחליט מה ברצונם.
לביבות בטטה לחנוכה.

יש הטוענים שהם רוצים לאכול את הדבר ה"אמיתי" וכדי לא לעלות במשקל הם מוכנים לאכול אחד בלבד. יש הרוצים כמות גדולה יותר והם יצטרכו אולי להתפשר באיכות. בעצם לא באיכות אלא בהרגל. לביבות בשמן הן תמיד בעלות ערך קלורי לא קטן. לביבות מטוגנות בספרי שמן או אפויות בתנור הן תמיד פחות עסיסיות. אך כמו בכל דבר גם פה יש מעלות ומגרעות ולדעתי הלביבות האפויות או אלו המטוגנות בספרי שמן – לטעמי ולהרגלי – הן יותר טעימות.  שווה לנסות.

14 לביבות. 2 לביבות למנה. כל מנה שווה מנת פחמימה שוו כ- 80 קלוריות.

 

החומרים:

 

2 בטטות בינוניות (בערך 450 גרם(
1
תפוח אדמה בינוני
1
בצל בינוני
2
ביצים, טרופות
1
כפית מחוקה מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כוס קמח רגיל
ספרי שמן לטיגון


אופן ההכנה:


מקלפים את הבטטות ותפוח האדמה. מגררים במגררת דקה או במעבד מזון בעזרת דסקית גרור. מגררים גם את הבצל. מעבירים את הירקות המגוררים לקערה.
מוסיפים את הביצים והתבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים שנית. התערובת צריכה להיות די מוצקה. אם היא רטובה מדי מוסיפים עוד כף קמח.
מחממים מחבת גדולה (מומלץ מחבת חשמלי או מחבת טפלון או כל מחבת כבד לטיגון ללא שמן.) משמנים בספרי שמן,  מודדים כף גדושה מהתערובת ומעבירים אל המחבת החם. משטחים קלות בעזרת מזלג ליצירת לביבה גדולה ועגולה.
מטגנים את הלביבות משני הצדדים. נעזרים במרית, מוציאים את הלביבות ומניחים על צלחת הגשה גדולה.
מגישים את הלביבות עם רטבים פיקנטיים .

הגשה:
רוטב צ'ילי מתוק או רוטב צ'ילי אחר, לפי הטעם.

רוטב טריאקי
יוגורט

מיונז..

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il