הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - הלהיט המתחדש בישול בפוייקה
27/05/2019, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
לנו הבישול יכול להיות גם טרנדי וגם נפלא לדיאטה לירידה במשקל משום שאין צורך בכלל בשומן והרכיבים התזונתיים יכולים להישמר ולהיות לנו זמינים הרבה יותר מאשר בסוגי בישול/טיגון אחרים.
הלהיט המתחדש בישול בפוייקה

הפוייקה הוא להיט נפלא למדורות ופיקניקים משפחתיים ורומנטיים, קל טעים ודל קלוריות!  אני ממש בעד.
פוייקה הוא סיר מברזל יצוק שיכולים לשים על אש גלויה בין אם בבית ובין אם במדורה.
המקור לסיר מיוחד זה הוא כנראה בהולנד, משם נדד לאנגליה, לאפריקה ולמקומות נוספים בעולם.
בפוייקה אפשר להכניס כמעט את כל סוגי המזון ועל פי רוב, עם מעט סבלנות, התבשיל יוצא נפלא. יתרון הפוייקה הוא בבישול ללא שומן, בישול "חברתי, ומה שהכי חשוב – ממש לא צריך להיות שף כדי להצליח.
לבשל עם פוייקה אפשר או על גחלים בבית במתקן ה"מנגל", או בחוץ בשטח, בפיקניק או במדורה הקטנה בקמפינג. האש צריכה להיות חיה ולא גבוהה.
לסירי הפוייקה יש 3 רגלים ולכן אפשר להניח אותו ביציבות על גחלים בוערות או על הקרשים וביניהם. חשוב שהטמפרטורה תהייה חמה מאוד.
בשנים האחרונות נוכל גם בארץ למצוא גדלים שונים של סירי פוייקה. חשוב שהסיר יהיה יציקת ברזל וגודלו בהתאם למטרה. סיר לארוחה זוגית כדאי שיהיה בגודל של 1.8 ליטר ואילו לארוחה משפחתית יותר מורחבת, של שבעה או שמונה אנשים לפחות, גודל של 10 או 14 ליטר יתאים יותר.
מחירי הסיר: סירים קטנים ניתן למצוא בסביבות 80-100 שקלים, סירים גדולים של 10 או 14 ליטרים כבר יעלו סביב 300-500 שקלים. ניתן גם לרכוש חצובה לפוייקה וציוד נלווה שלרוב אין בו צורך.
מה שמים בפוייקה? תפוחי אדמה, ירקות מכל סוג, אפשר אפילו בשר ודגים – כל מה שבא לנו לאכול עם ניחוח נעים של מדורה וקמפינג. זמן הבישול תלוי במה שהכנסנו לסיר וכלל האצבע אומר שכשהאוכל רך, האוכל מוכן.
איך שומרים על הפוייקה ? אחרי החגיגה שוטפים הייטב ומנגבים וכשיבש ניתן למשוך במעט שמן כדי שלא יחליד.


מתכון כללי לארוחה טעימה בשטח:
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים עם קליפה
4 גזרים חתוכים גס
2-3 שיני שום לפחות
2-3 גבעולי סלרי ללא עלים – חתוכים גס
בצל מקולף לא חתוך
צנון חתוך גס
2-3 גבעולי כרשה (החלק הלבן ומעט מהירוק לא החלק היבש לגמרי)
1 ליטר בירה
2 כפות סילן
2 כפות ג'ינג'ר מגורד טרי (רצוי טרי בשל הריח המיוחד)
¼ כפית ציפורן
2-3 עגבניות שלמות עם חתך קל באמצע
מעט עלי פטרוזיליה או כוסברה אם אוהבים
מלח, פלפל ופפריקה כפי שאוהבים – אל תגזימו.


איך מכינים:
מכניסים את תפוחי האדמה, הגזרים, הבצל, השום והעגבניות ומערבבים פעם פעמיים שלא יידבק. משחימים מעט. מוסיפים את הבירה והסילן ונותנים לרתוח, מוסיפים את התבלינים ושאר המרכיבים ומכסים. מבשלים על אש קטנה לפחות שעתיים ונהנים מארוחה ריחנית ומדהימה. אפשר להוסיף עוף או בקר למי שמעדיף ארוחה בשרית.

הלהיט המתחדש של בישול בפוייקה הוא בהחלט רעיון נפלא, דל קלוריות ועשיר בויטמינים ומינרלים. ניתן להכניס כמעט הכל לתבשיל הפוייקה ומבלי להיות מאסטר שף רק עם מעט סבלנות – נוכל להפתיע עם ארוחה ריחנית טעימה ונפלאה
תהנו!


 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il