הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - איך להגיע לבטן שטוחה אחרי החג
04/05/2019, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
וחזרה לשגרה אחרי פסח ארוך וקשה (מצות).....
איך להגיע לבטן שטוחה אחרי החג

חג המצות וכאבי הבטן עבר, המופלטות הדשנות נגמרו ושפע המאפים של מוצאי החג כבר לא כ"כ אטרקטיביים. זה בדיוק הזמן לעשות אתחול מחדש, לסדר את המקרר והמזווה עם מוצרים שיעזרו לנו לחזור לבטן השטוחה (לפחות פחות נפוחה).


שלב ראשון – רשימת הקניות ברשימת הקניות נכלול הרבה ירקות ירוקים כמו ברוקולי, שעועית ירוקה, קישואים וזוקיני, פלפלים ירוקים, מלפפונים, קולורבי וכרוב ירוק. נכלול גם אורז מלא, טחינה משומשום מלא, קינואה בשלושה צבעים, שעועית מסוגים שונים ולחם כוסמין או לחם פשתן. אם חייבים סוכר בבית – עברו לסוכר קוקוס ובמקום קמח לבן – קמח כוסמין מלא, קמח קוקוס. ביצי חופש אורגניות ורצוי מוצרי חלב סויה אורז או שקדים. אם אתם לא בעניין הרחקת מוצרי חלב – מצאו מוצרי חלב דל שומן, לא ממותקים. עוף או הודו ללא שומן  ודגי ים צפוני. זכרו כי למקרר נכנסים רק פריטים טריים.

שלב שני – עוברים רק למזון טרי ללא מזון מעובד גם אם אין הרבה זמן – הפכו את הדקות  היקרות שיש לכם לזמן איכותי לתזונה איכותית. אפילו אם תבשלו רק פעמיים בשבוע – חשוב להקפיד על מרכיבים איכותיים וטריים ללא מזונות מעובדים. מוותרים על השניצל הקפוא, על שניצל תירס ועל הארוחות המוכנות. מוותרים על בורקס ומלווח וארוחות מוכנות למיקרו ועוברים לאוכל טעים ובריא.


שלב שלישי – חוזרים לבקבוקי המים עם פלח הלימון ושותים הרבה! אפשר לשלב חליטות תה קרות, חליטות תה פירות גם יאפשרו לכם לא להמתיק בסטיבייה או סוכר! ועדיין לקבל טעם מתוק. בקבוק של חצי ליטר או 750 מ"ל עם פלח אחד או שניים של לימון – הטיפ הטוב ביותר לשתייה מרובה במהלך היום. זכרו לשתות כוס מים או תה צמחים מלאה כרבע עד חצי שעה לפני הארוחה.


שלב רביעי – מגבילים את הקפה לכוס ביום  אפשר לבחור את כוס הקפה האחת שתעיר אותנו – לזמן שהכי חשוב לנו. מגבילים לכוס אחת ונהנים ממנה. מוותרים על שאר הכוסות. משקאות דייט למיניהם אינם מייטיבים ואינם מונעים סוכרת ו/או כבד שומני אלא תורמים להיווצרותם! משקאות אנרגיה עם או בלי סוכר מעודדים נזק רציני למערכת העצבים ואינם תורמים לעירנות לאורך זמן או לבריאות. ולכן מחליפים את שאר כוסות הקפה לחליטות תה, מים ואינדיגו אם צריך משקה מעורר.


שלב חמישי – מגבירים את כמות החלבון והשומן ומצמצמים למינימום את כמות הפחמימות – עוף, בקר דל שומן, טופו, ביצים וקטניות צריכים להוות את הנתח העיקרי של הקלוריות. שמן זית כתית מעולה לתיבול ושמן זרעי ענבים לטיגון ילוו אותנו כשמנים בריאים. מעט שמן שומשום, שמן אבוקדו ושמנים איכותיים אחרים, סלמון ודגי ים צפוניים אחרים – יתרמו את חומצות השומן החשובות.

שלב שישי – מסתכלים על מה שאוכלים! כל ארוחה טעימה יותר אם נעצור לרגע ונסתכל בצלחת שלנו. נסדר אותה יפה ונאכל מזונות מצבעים שונים ומרקמים שונים. ניקח לנו פסק זמן מהמחשב, הטלפון הנייד והפטפוטים ובאמת נהייה מודעים למה שאנחנו מכניסים לגופנו – כך גם נהנה יותר מהאוכל, נדע יותר במדוייק מה עושה לנו טוב ופחות טוב, נהייה שבעים יותר ולא נרוץ לארוחה הבאה במהירות. אכילה מודעת היא אחת מאבני הדרך החשובות ביותר בהרזייה.

שלב שביעי – חוזרים להליכה ו/או ריצה ו/או לאופניים על בסיס יום יומי. אם מפחיד אתכם לחשוב על ריצה או אופניים (הכוונה לא לאופניים חשמליים), עברו להליכה של חצי שעה ביום. עם הזמן תגבירו קצב ואת משך ההליכה.  הפעילות תסייע לירידה במשקל, זירוז חילוף החומרים, ותסייע למראה והרגשה טובים יותר.

לבריאות!


בתיאבון


 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il