הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - עוגת דלעת
09/03/2019, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
כ 20 פרוסות כ 150 קלוריות לפרוסה
עוגת דלעת

 
עוגת דלעת רייחנית היא נפלאה בחורף קריר וגשום. ריח הקינמון והציפורן מתפזרים בבית ומעניקים אווירה נעימה וחגיגית. אפשר להוסיף כף שטוחה של פתיתי שמרי בירה ולהעלות בכך את הערך התזונתי של העוגה לרמה אחרת. למי שחשוב לאכול יותר סיבים מומלץ להוריד מכמות הקמח כף מלאה ולהחליפה בסובין שיבולת שועל.
 

חומרים:


3 ביצי חופש אורגניות
11/2 כוסות קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפיה
¼ כפית קינמון
½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
¼ כפית (או פחות) ציפורן טחון
1/3 כוס שמן זרעי ענבים או קוקוס
1/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
2 כוסות דלעת טרייה מגורדת בפומפייה גסה
2 כפות אגוזי מלח או שקדים גרוסים
2 כפות חמוציות לא מסוכרות

אופן ההכנה:


מערבבים ומקציפים סוכר וביצים, מוסיפים את כל התבלינים. תוך די הקצפה מוסיפים בהדרגה שמן וטחינה.
בקערה נפרדת מנפים קמח, מוסיפים אבקת אפייה ואגוזים ומערבבים בעדינות.
מקפלים את תערובת הביצים בעדינות לתערובת הקמח.  מוסיפים בהדרגה את הדלעת ואת החמוציות.
מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית אפייה – אינגליש קייק
אופים כ 45-50 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות


בתיאבון!


 


(בגרסה המקורית השימוש הוא במרגרינה, סוכר לבן וקמח חיטה לבן רגיל)

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il