הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מיני עוגות גבינה
04/03/2019, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
12 מנות
מיני עוגות גבינה

מתכון זה הוא על בסיס מתכון שעובר במשפחה שלנו מאות שנים. מתכון שהחל להשתרש במשפחה שיצאה מבוקובינה והמשיכה דרך גרמניה, שם התפתחה למשפחה עמידה וגדולה ועד הגעתה ארצה רגע לפני שהנאצים השתלטו על אירופה. סבתי ובעיקר אחותה הורישו את המתכון לאימי שהורישה אותו לי ובמשפחה קוראים לו עוגת הגבינה של משפחת הוניגסברג. כדי שהעוגה תהייה בעלת ערך תזונתי גבוה יותר וקמת קלוריות נמוכה יותר ערכתי מספר שינויים, כך שהטעם והחוויה לא ייפגעו. יצירת מיני עוגות גבינה משפרת את החוויה ומסייעת לאכילה של מנה מדודה.

חומרים : (להכין תבנית מאפינס רצוי מסיליקון, לשטוף ולייבש חלקית)

לבסיס
1 כוס קמח כוסמין או קמח סויה
60 גרם שמן קוקוס
כף סוכר קוקוס
1/3 לימון מגורד (קליפה מגורדת מחצי לימון בינוני)
½ ביצה (לא חובה), ביצת חופש אורגנית, אפשר ½ כף זרעי צ'יה מושרים (לא חובה)

למלית
160-170 גרם גבינה לבנה 3%
1 חלמון ביצה (צהוב) (ביצת חופש אורגנית)
כף סוכר קוקוס
½ לימון מגורד 1 כף סוכר קוקוס
1 כפית קמח טפיוקה  או קמח כוסמין
1 כפית קוניאק או רום
11/2 חלבון ביצה (ביצת חופש אורגנית)
1 כפית מים קרים
1 כפית מיץ לימון סחוט
3-5 טיפות סטיביה או ½ כפית שטוחה סטיביה (של מרמולייט)


אופן ההכנה:


בסיס
לערבב את כל החומרים יחד, ליצור כדור ולהשאיר כחצי שעה במקרר.
ללוש שוב וליצור תחתיות בכל אחד מהשקעים של תבנית המאפינס
יש ליצור בסיס ולרפד גם את דפנות השקערוריות. לחורר מספר חורים קטנים בעזרת מזלג (למנוע יצירת בועות והתעבות לא אחידה של הדפנות)
להכניס לתנור אפייה אשר חומם מראש ל כ 200 מעלות, למשך כרבע שעה, עד להצהבת הבצק. להוציא ולשים בצד עד לשלב המילוי.


מלית
לערבב יחד: גבינה, חלמונים, סוכר, קליפת לימון מגורדת, קמח, קוניאק או רום. רצוי לערבל עם מערבל מזון כדי ליצור מרקם אורירי יותר.
בקערה נפרדת להקציף חלמונים עם מים ולהוסיף בהדרגה מיץ לימון וסטיביה.
לקפל יחד את תערובת הגבינה ואת הקצף. לקפל בעדינות ולא לשבור את הקצף עד כמה שאפשר.


סיום ההכנה
להוסיף ככף מלית לכל שקע בתבנית או עד שהשקע מלא (לא למלא מעבר ולא להשאיר דפנות חשופות)
להכניס לתנור מחומם מראש על 150 מעלות בלבד. לאפות למשך חצי שעה לפחות או עד שהמלית מתקשה וקיסם יוצא נקי.

בתיאבון!!!


 


(בגרסה המקורית השימוש הוא במרגרינה, סוכר לבן וקמח חיטה לבן רגיל)

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il