הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פריטטת ירקות וגבינה
24/11/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
4 מנות 190 קלוריות למנה
ארוחה מלאה אם מוסיפים סלט עלים ירוקים בתיבול לימון ומלח בלבד)
פריטטת ירקות וגבינה

חומרים:


2 כפיות שמן זרעי ענבים
1 כוס פתיתי ברוקולי מופשרים
3 כוסות טבעות מנגולד דרות(ללא גבעולים)
½ בצל קצוץ
10 עגבניות שרי קטנות חתוכות לשנים או ארבע
¾ כוס חלב סויה ללא סוכר או חלב 1%
100 גרם גבינה מולחה  מפוררת (בולגרית או צפתית עד 5%)
2 כפות גבינה צהובה מגורדת רצוי עמק 9% או גבינה מקבילה עד 22%
פלפל, מלח ופפריקה לפי הטעם

אופן ההכנה:


מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות. מערבבים בקערה חלב, גבינה מלוחה וטורפים פנימה ביצה.
במחבת מחממים את השמן ןמטגנים את הבצל עד שישחים מעט, מוסיפים את טבעות המנגולד הדקות ומערבבים ממשיכים כשלוש עד חמש דקות כשהמחבת מכוסה במכסה, מוסיפים את הברוקולי (להקפיד לסחוט לפני כן את עודפי המים),  משאירים עוד מספר דקות עד שהמנגולד רך ומוכן ועדיין לא איבד את צבעו הירקרק – במכסה סגור). מורידים מהאש.

מוסיפים את תערובת הגבינה והביצים באופן אחיד לירקות, מכסים ומבשלים על אש בינונית-קטנה עוד כשש עד שמונה דקות. מפזרים את פתיתי הגבינה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180מעלות למשך כעשרים דקות עד שהפריטטה יציבה מספיק

בתיאבון!


 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il