10/11/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
4 מנות כ 98 קלוריות למנה
המתכון המנצח של איילת לחציל קלוי מנה דלת קלוריות.

חומרים:
4 חצילים קטנים שטופים
1 שן שום קצוצה
1 בצל שרלוט חתוך
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
4 כפות רגעיני רימונים
8 כפות יוגורט עיזים טבעי 2.5%
1 כפית מלח ים
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
½ כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
אופים את החצילים בתנור או בגריל עד שמעט משחימים – כחצי שעה
יוצרים חתך לאורך כל חציל באמצע, מצננים על רשת להוצאת עודפי נוזלים
מערבבים בקערה את השמן, מיץ הלימון, עשבי התיבול, בצל ושום וכן מלח ים, עד לקבלת רוטב אחיד פחות או יותר.
מוזגים על החצילים
מניחים כל חציל על צלחת הגשה ומזליפים את היוגורט באופן שווה על כל חציל.
מפזרים מעט פפריקה מתוקה על כל מנה, מקשטים כל חציל עם כף זרעי רימונים ומגישים.
אפשר לקשט עם נענע עם עגבניות ואפילו עם פלחי תפוזים חתוכים לחצאי עיגולים
בתיאבון!