הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - לחם טף
03/11/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
100 גרם (3-4 פרוסות) הן כ 240 קלוריות
לחם טף

חומרים:


280 גרם קמח טף
140 גרם קמח אורז
100 גרם קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (או ש"ש דקה ללא גלוטן)
1/2 כף סוכר קוקוס
1 כף זרעי צ'יה
1 כפית מלח ים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
2 ספלי חלב שקדים או אורז  ללא גלוטן וללא סוכר
200 גרם יוגורט סויה לא ממותק (גביע או גביע וחצי, תלוי ביצרן)
3 כפות שמן קוקוס (אפשר 2 כפות שמן קוקוס וכף אחת שמן המפ או שמן זרעי ענבים)
1 כף חומץ בן יין או חומץ תפוחים
1 כף טחינה גולמית
2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר


אופן ההכנה:


מחממים את חלב האורז או השקדים בסיר, לא להרתיח אבל להגיע קרוב לרתיחה, מורידים מהאש וממתינים מספר דקות. מחממים בתנור תבנית ללחם או סיר ברזל מתאים, ב 200 מעלות. במקביל מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את החלב שמעט התקרר בינתיים לחומרים היבשים, מוסיפים באיטיות ומערבבים בעדינות כל פעם קצת. מוסיפים את שאר החומרים(רק מחצית מכמות הצ'יה אם רוצים לזרות מעל)  ומערבבים בעדינות, שמים בצד לחמש עד עשר דקות.  לשים ומעצבים כדור או אליפסה, או מלבן, בהתאם לתבנית/סיר ברזל. מוציאים בזהירות את התבנית או הסיר החמים מהתנור, משמנים מעט במברשת את פנים התבנית/סיר ומכניסים את הבצק. מברישים במעט שמן ומפזרים זרעי צ'יה או שומשום) אופים למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות, לאחר מכן עוד כ 45 דקות בחום נמוך של 160 מעלות ולאחר שעה ורבע עד שעה וחצי מכבים את התנור וממתינים עוד 15-20 דקות עד שנפתח את התנור ונוציא את הלחם הנפלא שאפינו.

בתיאבון 


 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il