הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - יוגורט ביתי
01/10/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
8 מנות 75 קלוריות למנה.
מתכון קל להכנה ובריא מאוד
יוגורט ביתי

חומרים:


1 ליטר חלב 3% (לפחות קלוריותאפשר להשתמש ב 1%)
6-7 כפות יוגורט ביו (לא ממותק)


אופן ההכנה:


מבשלים את ליטר החלב למצב שהוא לפני רתיחה – מעט מבעבע בדפנות ולא רותל כולו. מכבים את האש וממתינים שיתקרר ל כ 37-40 מעלות (לא חם מידיי להכניס אצבע ואפילו חמים ונעים)
מעבירים לכלי נקי. מוסיפים את היוגורט לכלי אחר ומוסיפים כמה כפת חלב חמים, מערבבים בעדינות ומוסיפים עוד כמה כפות חלב. מעערבבים פנימה מספיק חלב, לאט ובשלבים, עד שהתערובת מעט נוזלית. מעבירים את תערובת היוגורט לחלב שנשאר ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לכלי אחד או מספר כלים קטנים שניתן לסגור עם מכסה. סוגרים היטב ומניחים "לנוח" בטמפ חדר לא קרה (אפשר פשוט להכניס לתנור לא פועל)למשך 12-14 שעות. ככל שנשאיר זמן רב יותר כל יהייה היוגורט גם חמוץ וגם סמיך יותר.
מעבירים למקרר ונהנים מיוגורט טעים ובריא.


בתיאבון!


 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il