הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - לביבות כרובית עם טחינה
18/09/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
20 לביבות כ 40 קלוריות ללביבה
מתכון דיאטטי ללביבות כרובית
לביבות כרובית עם טחינה

חומרים:


1/2 שקית פתיתי כרובית קפואים (מופשרים)
2 כפות טחינה גולמית
1/2 כוס שיבולת שועל ללא גלוטן
1 כפית כורכום טרי מגורד
½ בצל קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
½ כף ציה עם 1 כף מים – להשרות 10 דקות
מלח פלפל פפריקה – לפי הטעם (אפשר להוסיף כפית סויה אם אוהבים)

אופן ההכנה:


מחממים את התנור ל 200 מעלות (תנור "שורף" ל 180-190 מעלות)
מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים לביבות. אם העיסה סמיכה מידיי ויבשה מידייאפשר להוסיףמיץ לימון או מים. אם נוזלי מידייניתן להוסיף מעט שיבולת שועל

יוצרים לביבות ואופים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה עד שהלביבות משחימות. הופכים ומכניסים לחמש דקות נוספות. אפשר לאכול קר או חם.

מאוד טעים עם כף יוגורט עיזים.


 


 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il