הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - קובה סלק טבעוני
26/08/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
4 מנות (יחידות) כ- 250 קלוריות למנה (יחידה)
מתכון טעים טבעוני לקובה סלק , מנה דיאטטית
קובה סלק טבעוני

החומרים : 

200 גרם סולת (אפשר להחליף בקמח תירס למי שאוהב)
¾ כוס מים פושרים (120 מ"ל לערך) – אפשר להחליף כף אחת של מים בכף אחת של חלב שקדים לא ממותק, ללא סוכר.
מעט מלח (קורט)
למלית:
120 גרם טופו "קשה" (לא רך)
½ בצל קצוץ דק
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות רסק עגבניות
¼ כפית בהרט
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ שן שום
¼ כפית כורכום

למרק:
1 סלק גדול מקולף וחתוך לרצועות קטנות, או קוביות קטנות, או מגורד (מה שאוהבים)
½ כפית בהרט
½ כפית פפריקה
¼ כפית כורכום
¼ כפית פלפל אנגלי לבן
¼ כפית מלח
¼ תפוח ירוק קטן ללא קליפה –  מגורד
½ לימון סחוט
1 ליטר מים


אופן ההכנה:


מערבבים את הסולת עם המים והמלח ומניחים בצד.
מערבבים היטב את חומרי המלית ומוסיפים תבלינים על פי צורך.
מוסיפים לסיר המרק מים, לימון, סלק, תפוח מגורד ואת כל התבלינים ומביאים לרתיחה.
מערבבים בעדינות את עיסת הסולת ומכינים כדורים שווים בגודל. עם האגודל יוצרים גומה וממלאים במלית הטופו. סוגרים את הקובה מעל למלית משטחים מעט ומכניסים למרק הרותח.
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד ארבעים דקות.
ניתן להגיש על מצע של שעועית ירוקה מאודה ולקשט בחצי כפית יוגורט (קלוריות מהתוספות לא כלולות ב 250 קלוריות ליחידה)

בתיאבון


 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il