הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - יוגורט תוצרת בית
15/04/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
6 עד 8 מנות כ 100-135 קלוריות, בהתאמה למנה.
מתכנון ליוגורט טעים ובריא,
יוגורט תוצרת בית

חומרים:


1 ליטר חלב דל שומן, 1%
1/2 גביע יוגורט 0% שומן לא ממותק
1 כף ג'לטין צמחי
2 כפות אבקת חלב


אופן ההכנה:


מחממים תנור לכ 40 עד 50 מעלות צלזיוס.
מכניסים את כל הרכיבים לסיר ומערבבים היטב עד שאין גושים
מחממים על אש נמוכה עד לקבלת בועות קטנות בדפנות הסיר – אסור להגיע לרתיחה אלא רק לחימום משמעותי (מגיעים לכ 80 מעלות צלזיוס לא יותר). מורידים את האש עוד יותר ומורידים את הטמפרטורה לכ 40 מעלות צלזיוס. לוקח כמעט שעה.
מעבירים 2 כוסות מתערובת החלב החם לקערה עם חצי גביע היוגורט ולאחר מכן מוסיפים את תערובת היוגורט לסיר עם שאר תערובת החלב.
סוגרים את התנור אשר חומם מראש לכ 40 עד 50 מעלות צלזיוס. מכסים במגבת מטבח נקייה ומכניסים את התערובת לתנור למשך כ 6 עד 8 שעות (כשהתנור כבר מכובה אך חם).
לאחר 6-8 שעות מעבירים את התערובת ל6 או 8 מיכלים סטרילים עם מכסה. סוגרים את המכסים ומצננים מספר שעות.


בתיאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il