הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - "חומוס"
16/10/2007, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
שלושה מתכונים לתחליפי חומוס.


"חומוס" מפולי סויה.

2 כפות מהוות תחליף למנת שומן בערך 50 קלוריות.

 

150 גר' פולי סויה יבשים  

(אפשר לבשל את כל החבילה- 400 גר' ולחלק ל 3 חלקים. 2 להקפיא ואחד לשימוש- אפשר לשמור את המים.)

2         כפות טחינה גולמית

¼ כוס מיץ לימון

4 שיני שום

½ כוס מים- רצוי במי בישול הסויה אך לא חובה.

מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם.

 

" חומוס " מעדשים.

1 כוס עדשים ירוקים – מושרים במים לפחות שעתיים.

1 כף טחינה גולמית – רצוי משומשום מלא.

מעט שום , מלח, פלפל שחור ואולי אפילו מעט מיץ לימון – לפי הטעם.

 

לבשל את העדשים עד לריכוך מלא. להעביר לקערה או לקערת המיקסר או המאג'ימיקס, להוסיף את יתר החומרים . לבדוק ולתקן, אם צריך,  את התיבול,  ובתיאבון.

 

 

"חומוס" מעדשים אדומות .

 

1 כוס עדשים אדומות

11/2 כוסות מים

3-4 כפות מיץ לימון טרי

 1-2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

1 כפית כמון

½ כפית פפריקה מתוקה או חריפה

מלח ופלפל שחור גרוס.

שוטפים את העדשים במסננת תחת לברז זורם שטיפה יסודית. מכניסים לסיר יחד עם המים, מביאים לרתיחה כ -  2-3  דקות על אש בינונית. מסירים את הקצף שנוצר, מסירים מהאש, מכסים את הסיר במכסה ומניחים בצד ל – 12 דקות.מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, שום, כמון, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מעבדים למרקם גרגרי או משחתי לפי ההעדפה האישית אך יש להיזהר ולא לעבד יותר מידי כדי שלא יתייבש. במקרה שיוצא יבש מידי אפשר להוסיף מעט מים.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il